Tarif

Lor Tatlısı

Ege bölgesine ait ve en beğenilen tatlılarından biri olan lor tatlısı tarifi ile karşınızdayım. Lor tatlısı nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere
Lor Tatlısı
Paylaş
  • 16B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Tatlı Sütü
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g un
100 g irmik
160 g tatlı lor peyniri
3 adet yumurta
2 g karbonat
Şerbeti için:
480 ml su
400 g toz şeker
3-4 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir tepsiyi yağlayın.
  • Hamuru hazırlamak için kalın tabanlı bir tencerede sütle tereyağını birlikte kaynatıp ateşten alın.
  • Ardından un ve irmiği üzerine ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Ilınınca elinizle yoğurun. Tamamen soğumasını bekleyin.
  • Lor peynirini çatalla iyice ezin. Soğumuş olan hamura ekleyip yoğurun.
  • En son yumurtaları ve karbonatı ekleyin. Bütün malzeme birbiri ile iç içe geçene kadar yoğurun. Bu hamuru bir krema sıkma torbasına doldurun.
  • 3 santim çapında yuvarlak şekillerde tepsiye sıkın.
  • Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin. Hamurların üstü pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Bu esnada şerbeti hazırlayın. Suyla şekeri kısık ateşte 7-8 dakika kadar kaynatın. Kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edin ve ocaktan alın.
  • Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve şerbetini çekmesi için bir kenarda bekletin.
  • Soğuk olarak servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
4-6 Kişilik
169B Görüntüleme
Fırında Bal Kabağı
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
556B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.