Tarif

Marullu Kuzu Kapama Tarifi

Sadece kendi yağı ile yapılan, dilediğiniz yeşilliklerle lezzetine lezzet katılan Kuzu Kapama tarifi nasıl yapılır? Orijinal Marullu Kuzu Kapama tarifinin püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 32B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yağlı kuzu budu
soğuk su
10 adet taze yeşil soğan
15-20 dal maydanoz
1/2 demet taze nane
5 g tuz
6 adet geniş yapraklı kıvırcık marul

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etlerini yıkayıp bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar soğuk su koyup kısık ateşte haşlamaya başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla temizleyin.
  • Parmak uzunluğunda doğranmış taze soğanları, ayıklanmış maydanoz ve nane yapraklarını ve tuzu ilave ederek etler pişinceye kadar kaynatın.
  • Pişen etleri yemeğin suyu ile yumuşatılmış marul yapraklarına sararak kapatın ve bir servis tabağına alın. Üzerine et suyu gezdirip taze yeşilliklerle süsleyin.
  • Ekşi sevenler, bu aşamada az miktarda limon kabuğu rendesi veya limon dilimi ekleyebilirler.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tava Ciğeri Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
28B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte Tarifi
39B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
145B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.