- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Tava Ciğeri Tarifi
Tarif
Tava Ciğeri Tarifi
Ciğer tarifi: Meşhur Edirne tava ciğeri nasıl yapılır? Tava ciğeri yapmanın püf noktaları nelerdir? Arnavut biberli tava ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Derin yağda kızartma, Tava
Paylaş
- 31B
- 101
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kuzu ciğer
tuz&karabiber
pul biber
7-8 damla limon suyu
250 g un
1 litre kızartmalık sıvı yağ
2-3 adet kuru arnavut biberi
Soğan Salatası için:
2 adet kırmızı soğan
1/2 demet maydanoz
10 g pul biber
20 g sumak
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu ciğerleri zarından dikkatlice çıkartın, varsa sinirlerini temizleyin. Ardından fileto bıçağıyla yaprak şeklinde dilimleyin.
- 2Dilimlenmiş yaprakları gerekirse bir süzgeç içinde bol suda yıkayıp, süzdürün.
- 3İyice süzülen ciğerleri pişirmeden önce birer tutam tuz, karabiber, pul biber ve birkaç damla limonla harmanlayın.
- 4Ardından bol unla her yerini iyice unlayın.
- 5Bu esnada geniş bir tavada yağı kızdırın. İlk olarak Arnavut biberlerini kızartıp havlu kağıda alın.
- 6Ardından ciğerlerin fazla ununu silkeleyip kızgın yağa bırakın, ortalama 1 dakika kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
- 7Soğan salatası için bir karıştırma kabında; piyazlık doğranmış soğanlar ve kıyılmış maydanozları sumak ve pul biberle güzelce karıştırın.
- 8Soğan salatasını bir servis tabağının altına yayın, üzerine kızarmış ciğerleri ve Arnavut biberlerini yerleştirerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?