Kısık Ateş
Tarif

Tava Ciğeri Tarifi

Ciğer tarifi: Meşhur Edirne tava ciğeri nasıl yapılır? Tava ciğeri yapmanın püf noktaları nelerdir? Arnavut biberli tava ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Derin yağda kızartma, Tava
Tava Ciğeri Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 98
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kuzu ciğer
tuz&karabiber
pul biber
7-8 damla limon suyu
250 g un
1 litre kızartmalık sıvı yağ
2-3 adet kuru arnavut biberi
Soğan Salatası için:
2 adet kırmızı soğan
1/2 demet maydanoz
10 g pul biber
20 g sumak

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu ciğerleri zarından dikkatlice çıkartın, varsa sinirlerini temizleyin. Ardından fileto bıçağıyla yaprak şeklinde dilimleyin.
  • Dilimlenmiş yaprakları gerekirse bir süzgeç içinde bol suda yıkayıp, süzdürün.
  • İyice süzülen ciğerleri pişirmeden önce birer tutam tuz, karabiber, pul biber ve birkaç damla limonla harmanlayın.
  • Ardından bol unla her yerini iyice unlayın.
  • Bu esnada geniş bir tavada yağı kızdırın. İlk olarak Arnavut biberlerini kızartıp havlu kağıda alın.
  • Ardından ciğerlerin fazla ununu silkeleyip kızgın yağa bırakın, ortalama 1 dakika kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
  • Soğan salatası için bir karıştırma kabında; piyazlık doğranmış soğanlar ve kıyılmış maydanozları sumak ve pul biberle güzelce karıştırın.
  • Soğan salatasını bir servis tabağının altına yayın, üzerine kızarmış ciğerleri ve Arnavut biberlerini yerleştirerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Adıyaman Köfte Tarifi
115 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte Tarifi
22B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kayısı Yahnisi Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hayal Gençoğlu
· 20.03.2021

❤️🌹👌

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.03.2021

😊👩‍🍳😇