Tarif

Mastave Tarifi

Osmanlı mutfağının ilk soğuk yemeği olarak bilinen Mastave, nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 21B
  • 155
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı yaprağı
60 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
yeteri kadartuz
15 g çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını güzelce yıkayın, sap kısımlarını ayıklayın ve orta irilikte doğrayın.
  • Orta boy bir tencerede su kaynatın içerisine bir tutam tuz atın.
  • Tuzlu kaynar suya pazıları ekleyip, 4-5 dakika haşlayın.
  • Haşlanan pazı yapraklarını bir süzgece alın ve suyunu iyice süzdürün.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, brunoise doğradığınız soğanları kavurun ve kenara alın.
  • Süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kapta homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Haşlanan pazı yaprakları ve kavrulmuş soğanı karıştırarak güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve çörek otunu serpiştirin.
  • Son dokunuş olarak üzerine zeytinyağı gezdirerek servise hazır hale getirin. Benim tabak tercihim; Kütahya Porselen Teos Serisi!

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/teos-24-prc-ymk-seti-krem-rf-nano-dg75 adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kapuska Yemeği Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
179B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
65B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fellah Köfte Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
44B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.