- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Mastave Tarifi
Tarif
Mastave Tarifi
Osmanlı mutfağının ilk soğuk yemeği olarak bilinen Mastave, nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 23B
- 157
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı yaprağı
60 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
yeteri kadartuz
15 g çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1Pazı yapraklarını güzelce yıkayın, sap kısımlarını ayıklayın ve orta irilikte doğrayın.
- 2Orta boy bir tencerede su kaynatın içerisine bir tutam tuz atın.
- 3Tuzlu kaynar suya pazıları ekleyip, 4-5 dakika haşlayın.
- 4Haşlanan pazı yapraklarını bir süzgece alın ve suyunu iyice süzdürün.
- 5Bir tavada zeytinyağını ısıtın, brunoise doğradığınız soğanları kavurun ve kenara alın.
- 6Süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kapta homojen kıvam alana kadar çırpın.
- 7Haşlanan pazı yaprakları ve kavrulmuş soğanı karıştırarak güzel bir servis tabağına alın.
- 8Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve çörek otunu serpiştirin.
- 9Son dokunuş olarak üzerine zeytinyağı gezdirerek servise hazır hale getirin. Benim tabak tercihim; Kütahya Porselen Teos Serisi!
Püf Noktası
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/teos-24-prc-ymk-seti-krem-rf-nano-dg75 adresinden ulaşabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.