Tarif

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi

Zeytinyağlı dolma içi tarifi nasıl yapılır? Dilediğiniz sebzeleri doldurarak hazırlayabileceğiniz nefis dolma harcı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
Paylaş
  • 42B
  • 107
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml zeytinyağı
600 g kuru soğan
20 g dolmalık fıstık
200 g pirinç
10-15 g tuz
5 g karabiber
10 g yenibahar
10 g toz şeker
5 g toz tarçın
15 g kuş üzümü, ılık suda bekletilmiş
200-250 ml su
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ılık suda 20 dk. bekletin, bol suyla yıkayıp süzün.
  • Kızdırdığınız zeytinyağında piyazlık doğranmış kuru soğanları sık sık karıştırarak sotelemeye başlayın.
  • Soğanlar hafif karamelize olmaya yakın dolmalık fıstıkları ekleyip kavrulmalarını sağlayın.
  • Ardından pirinci ilave edip bir spatula yardımıyla nazikçe kavurmaya devam edin.
  • Pirinçler tencerenin dibine yapışmaya başladığı zaman, tuz, karabiber, yenibahar, toz şeker ve tarçınla lezzetlendirin.
  • İyice karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ve suyunu ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 6-8 dakika kadar pişirin.
  • Pişen dolma harcını geniş bir kaba alın, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan dolma harcını 10-15 dk. dinlendirdikten sonra dilediğiniz sebzenin içine doldurabilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Baharatları ve miktarları tercihe bağlı değiştirebilirsiniz.
*Zeytinyağlı dolma içindeki pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda bekletin.
*Tarife başlamadan önce kuş üzümlerini ılık suda bekletin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Şeyh Mualla Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
44B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Brüksel Lahanası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ezel Ağaçdelen
· 13.08.2021

Elinize sağlık şefim

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 14.08.2021

Çok teşekkür ederiz 👏👏

AslıhanSARITAŞ
· 22.04.2022

Ben bu tarifi yaptım harika oldu. Şefime teşekkürler

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 22.04.2022

Ellerine sağlık afiyetler olsun 👏😊😊