- Tarifler
- Zeytinyağlı ve Etli Yemek
- Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
Zeytinyağlı dolma içi tarifi nasıl yapılır? Dilediğiniz sebzeleri doldurarak hazırlayabileceğiniz nefis dolma harcı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere

Paylaş
- 35B
- 107
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml zeytinyağı
600 g kuru soğan
20 g dolmalık fıstık
200 g pirinç
10-15 g tuz
5 g karabiber
10 g yenibahar
10 g toz şeker
5 g toz tarçın
15 g kuş üzümü, ılık suda bekletilmiş
200-250 ml su
1/4 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci ılık suda 20 dk. bekletin, bol suyla yıkayıp süzün.
- 2Kızdırdığınız zeytinyağında piyazlık doğranmış kuru soğanları sık sık karıştırarak sotelemeye başlayın.
- 3Soğanlar hafif karamelize olmaya yakın dolmalık fıstıkları ekleyip kavrulmalarını sağlayın.
- 4Ardından pirinci ilave edip bir spatula yardımıyla nazikçe kavurmaya devam edin.
- 5Pirinçler tencerenin dibine yapışmaya başladığı zaman, tuz, karabiber, yenibahar, toz şeker ve tarçınla lezzetlendirin.
- 6İyice karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ve suyunu ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 6-8 dakika kadar pişirin.
- 7Pişen dolma harcını geniş bir kaba alın, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
- 8Hazır olan dolma harcını 10-15 dk. dinlendirdikten sonra dilediğiniz sebzenin içine doldurabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Baharatları ve miktarları tercihe bağlı değiştirebilirsiniz.
*Zeytinyağlı dolma içindeki pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda bekletin.
*Tarife başlamadan önce kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?