- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Pirpirim Aşı Tarifi
Tarif
Pirpirim Aşı Tarifi
Antep mutfağının şaşırtan ve çok tercih edilen lezzetlerinden, Pirpirim Aşı. Pirpirim aşı nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 18B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
100 g yeşil mercimek, yıkanmış
25 g domates salçası
2 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
3 adet domates
85 g bulgur, yıkanmış
200 ml sıcak su
180 g haşlanmış nohut
1 demet pirpirim (semizotu)
1 adet limon suyu
tuz ve karabiber
Sosu için:
10 g toz nane
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğan ve yeşil mercimekleri kavurmaya başlayın.
- 22-3 dakika kavurma işleminden sonra salça, rendelenmiş sarımsak, doğranmış yeşil biber ve domatesleri ekleyin.
- 3Karıştırmaya devam ederken bulguru da ilave edin.
- 4Sıcak su ilave ettiğiniz tencerede bir taşım kaynatın. Bulgur ve mercimek yumuşamaya yakın haşlanmış nohutları ilave edin.
- 5Son olarak yıkanmış pirpirim ve limon suyunu da ekleyerek 10-12 dakika kaynamaya bırakın.
- 6Tüm malzemeler piştikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin, ocaktan alın.
- 7Ayrı bir tavada, tereyağını eritin ve naneyi içine ekleyin.
- 8Son dokunuş olarak, karışımı pirpirim aşının içine ilave edin ve karıştırın.
- 9Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.