Tarif

Pirpirim Aşı Tarifi

Antep mutfağının şaşırtan ve çok tercih edilen lezzetlerinden, Pirpirim Aşı. Pirpirim aşı nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Pirpirim Aşı Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 108
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
100 g yeşil mercimek, yıkanmış
25 g domates salçası
2 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
3 adet domates
85 g bulgur, yıkanmış
200 ml sıcak su
180 g haşlanmış nohut
1 demet pirpirim (semizotu)
1 adet limon suyu
tuz ve karabiber
Sosu için:
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g toz nane

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğan ve yeşil mercimekleri kavurmaya başlayın.
  • 2-3 dakika kavurma işleminden sonra salça, rendelenmiş sarımsak, doğranmış yeşil biber ve domatesleri ekleyin.
  • Karıştırmaya devam ederken bulguru da ilave edin.
  • Sıcak su ilave ettiğiniz tencerede bir taşım kaynatın. Bulgur ve mercimek yumuşamaya yakın haşlanmış nohutları ilave edin.
  • Son olarak yıkanmış pirpirim ve limon suyunu da ekleyerek 10-12 dakika kaynamaya bırakın.
  • Tüm malzemeler piştikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin, ocaktan alın.
  • Ayrı bir tavada, tereyağını eritin ve naneyi içine ekleyin.
  • Son dokunuş olarak, karışımı pirpirim aşının içine ilave edin ve karıştırın.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
14B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
37B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.