Tarif

Mayasız Poğaça

Mayasız kolay poğaça tarifi nasıl yapılır? Yumuşacık peynirli poğaça tarifi ve püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Mayasız Poğaça
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml sıvı yağ
1 adet yumurta
50 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
Pınar
400-450 g un
8 g tuz
10 g kabartma tozu
150 g ufalanmış beyaz peynir
1 adet yumurta sarısı, üzeri için
10 g çörek otu
10 g susam

Nasıl Yapılır?

  • Süt, sıvı yağ ve 1 yumurtayı geniş bir kaseye alın. İçerisine oda sıcaklığında tereyağını da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Elemiş olduğunuz unun yarısını, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Bir tahta kaşık veya spatula ile hamuru karıştırmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir kıvama gelen dek unu azar azar ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru önce 4 eşit parçaya, ardından her parçayı 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet hamur parçası elde edin. Hamurları elinizde yuvarlayın.
  • Hamurları elinizle bastırıp düzleştirin. Yuvarlak hamur içerisine 1 tatlı kaşığına yakın ufalanmış beyaz peynir ekleyin. Ardından sol ve sağ tarafından birleştirip hamuru kapatın. Parmağınızla kilitleyerek hamurun iyice kapandığına emin olun.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru birleştirdiğiniz kısımlar alta gelecek şekilde poğaçaları dizin.
  • Yumurta sarısını bir fırçayla üzerlerine güzelce yedirin. Susam ve çörek otunu dilediğiniz gibi serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fansız fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkardıktan sonra en az 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından dilediğiniz gibi servis edin.
  • Dilerseniz soğuduktan sonra hava almayan paket veya poşette buzlukta muhafaza edebilir, dilediğiniz zaman fırında ısıtarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sudenaz Chef
Sudenaz ChefMutfak Chef'i
Paylaş
banner

Yorumlar (4)

Sadi Chef
30.06.2021

Elinize sağlık.Hamurdaki tuzu biraz azaltıp, beyaz peynire ek olarak biraz da tuzlu bir peynir koymayı (2 peyniri karıştırmayı) deneyebilirsiniz.Ek olarak peynir karışımına eklenecek bir miktar dereotu da (damak tadına göre) güzel bir lezzet katacaktır.

Sudenaz Chef
01.07.2021

Öncelikle saolun♥️yakında onuda deneyecegim😋

Sudenaz Chef
Ümmühan Chef
30.06.2021

Tesekkur ederiz Shefim elinize sağlık deneyeceğim🦋😘

Sudenaz Chef
01.07.2021

Rica ederim chefim

Sudenaz Chef
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kayseri Mantı
25 Dakika
4-6 Kişilik
5B