Tarif

Mengen Çorbası

Acılı, iştah açıcı nefis yöresel Mengen çorbası tarifi...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Mengen Çorbası
Paylaş
  • 31B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pilavlık bulgur
25 g domates salçası
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
15 g biber salçası
1 adet kuru soğan
24 g Pınar Tereyağı
Pınar
24 g un
360 g et suyu
10 g tuz
5 g nane
5 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakın.
  • Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağı alıp ince doğranmış soğanı 2-3 dk. kavurun.
  • Ardından unu ilave edip kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavurun.
  • Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açın.
  • Daha sonra et suyunu, diğer tarafta haşlanmış bulguru ve ekşi kremayı içine ekleyip kaynatın.
  • Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına dökünce üzerine nane serpebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
İşkembe Çorbası
60 Dakika
4-6 Kişilik
114B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestane Çorbası
30 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Brokoli Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.