- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Mengen Çorbası
Tarif
Mengen Çorbası
Acılı, iştah açıcı nefis yöresel Mengen çorbası tarifi...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 31B
- 39
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pilavlık bulgur
25 g domates salçası
15 g biber salçası
1 adet kuru soğan
24 g un
360 g et suyu
10 g tuz
5 g nane
5 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakın.
- 2Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağı alıp ince doğranmış soğanı 2-3 dk. kavurun.
- 3Ardından unu ilave edip kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavurun.
- 4Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açın.
- 5Daha sonra et suyunu, diğer tarafta haşlanmış bulguru ve ekşi kremayı içine ekleyip kaynatın.
- 6Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına dökünce üzerine nane serpebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.