- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Mengen Çorbası Tarifi
Tarif
Mengen Çorbası Tarifi
Hafifi acılı, iştah açıcı nefis çorba tarifi: Bolu Mengen çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 34B
- 39
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
25 g un
5 g kuru nane
5 g pul biber
15-20 g biber salçası
20 g domates salçası
380 ml et suyu
10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.
- 2Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağı alıp ince doğranmış soğanı 2-3 dk. kavurun.
- 3Ardından unu ilave edip kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavurun.
- 4Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açın.
- 5Daha sonra et suyunu, diğer tarafta haşlanmış bulguru ve ekşi kremayı içine ekleyip kaynatın.
- 6Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına dökünce üzerine nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.