Tarif
Mevsim Sebzeli Sufle
Sebzeli sufle tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tuzlu Kek ve Kurabiye
Fırın, Tava

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kabak
30 g Pınar Tereyağı
60 g un
400 ml Pınar Süt
5 g tuz
3 g karabiber
3 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak bütün biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve jülyen doğrayın. Kabağın iç kısmını çıkarıp dış kısmını jülyen doğrayın.
- 2Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurun.
- 3Kokusu çıkan una yavaş yavaş sütü ekleyin. Hazırladığınız sosu tuz, karabiber ile tatlandırın ve ocaktan alın.
- 4Doğranmış sebzeler ile sosu karıştırın.
- 5Yumurtaların sarılarını ayırın ve soslu sebzelerin içine koyun.
- 6Ayrılmış yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Son olarak kar haline gelen yumurta beyazını da sebzelerin içine ekleyin ve yavaşça karıştırın.
- 7Yağlanmış sufle kaplarına harcı paylaştırın. 180 derecede kabarıncaya kadar (ortalama 12-17 dakika) pişirin.
- 8Hızlıca söneceği için hemen servis edin.