Tarif

Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi

Tuzlu sufle tarifi: mevsiminden malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif: bol sebzeli pratik sufle nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tuzlu Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Tava
Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 186
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kabak
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g un
400 ml Pınar Süt
Pınar
yeteri kadar tuz&karabiber
3 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bütün biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve jülyen doğrayın. Kabağın iç kısmını çıkarıp dış kısmını jülyen doğrayın.
  • Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kokusu çıkan una yavaş yavaş sütü ekleyin. Hazırladığınız sosu yeteri kadar tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın.
  • Doğranmış sebzeler ile sosu karıştırın.
  • Yumurtaların sarılarını ayırın ve soslu sebzelerin içine koyun.
  • Ayrılmış yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Son olarak kar haline gelen yumurta beyazını da sebzelerin içine ekleyin ve yavaşça karıştırın.
  • Yağlanmış sufle kaplarına harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kabarıncaya kadar (ortalama 12-17 dakika) kontrollü pişirin.
  • Fırından aldığınızda hızlıca söneceği için hemen servis etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Karabuğdaylı Kek Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
29B Görüntüleme
Süzme Peynirli Muffin Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
11B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Macha Çaylı Ispanaklı Kek Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (4)

sudem erdoğan
· 15.01.2021

çok güzel bir tarif ellerinize sağlık

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 16.01.2021

Teşekkürler, afiyet olsun 👏👏😊

Özlem Erbil
· 22.01.2021

Çok beğendim

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 23.01.2021

Çok sevindim 🤩👍