Tarif

Mevsim Sebzeli Sufle

Sebzeli sufle tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tuzlu Kek ve Kurabiye
Fırın, Tava
Mevsim Sebzeli Sufle

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kabak
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g un
400 ml Pınar Süt
Pınar
5 g tuz
3 g karabiber
3 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bütün biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve jülyen doğrayın. Kabağın iç kısmını çıkarıp dış kısmını jülyen doğrayın.
  • Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kokusu çıkan una yavaş yavaş sütü ekleyin. Hazırladığınız sosu tuz, karabiber ile tatlandırın ve ocaktan alın.
  • Doğranmış sebzeler ile sosu karıştırın.
  • Yumurtaların sarılarını ayırın ve soslu sebzelerin içine koyun.
  • Ayrılmış yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Son olarak kar haline gelen yumurta beyazını da sebzelerin içine ekleyin ve yavaşça karıştırın.
  • Yağlanmış sufle kaplarına harcı paylaştırın. 180 derecede kabarıncaya kadar (ortalama 12-17 dakika) pişirin.
  • Hızlıca söneceği için hemen servis edin.
Özden Yılmaz
Özden YılmazÖğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Paylaş

Yorumlar (4)

sudem erdoğan
15.01.2021

çok güzel bir tarif ellerinize sağlık

Özden Yılmaz
16.01.2021

Teşekkürler, afiyet olsun 👏👏😊

Özden Yılmaz
Özlem Erbil
22.01.2021

Çok beğendim

Özden Yılmaz
23.01.2021

Çok sevindim 🤩👍

Özden Yılmaz
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Ekşi Kremalı Tuzlu Muffin
35 Dakika
8-10 Kişilik
2B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker
45 Dakika
10-12 Kişilik
2B
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Yeşil Sebzeli Kinoalı Kek
20 Dakika
1 Kişilik
3B