Tarif

İç Pilav Tarifi

Tam ölçülü, bol malzemeli iç pilav tarifi nasıl yapılır? Bademli, kestaneli ve baharatlı iç pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
İç Pilav Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 108
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g baldo pirinç
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g çam fıstığı
30 g badem içi
25 g kabuğu soyulmuş Antep fıstığı
100 g soyulmuş kestane
20 g kuş üzümü
7-8 g toz tarçın
öğütülmüş karabiber
kaya tuzu
550-600 ml sıcak su
1/2 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 30 dk. bekletin. Daha sonra bol su ile yıkayıp süzün.
  • Kuş üzümlerini suda yumuşatın ve suyunu sıkın.
  • Pilav tenceresine tereyağını koyup çam fıstıklarını ve bademleri kavurmaya başlayın.
  • Fıstıklar hafif renk değiştirince içine pirinci, Antep fıstığını, kestaneyi, kuş üzümünü ve baharatları ekleyin. *Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Tüm malzemeyi 5 dakika kavurduktan sonra suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 10-12 dk. pişirip altını kapatın ve bu esnada ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
  • Üzerine kağıt havlu koyup 15 dk. demlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*İç pilavı özellikle tandırın yanında servis edebilirsiniz.
*İç pilavı servis ederken nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
112B Görüntüleme
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
16B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
30B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.