Tarif

Mücver Tarifi

İftara dakikalar kala kolayca hazırlayıp herkesin beğenisini kazanacağınız kabak mücveri tarifi nasıl yapılır? Kabak mücveri tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
35 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 46B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kabak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
1/2 demet taze nane
1 demet dereotu
250 g Pınar Hellim Peyniri
Pınar
3 adet yumurta
200 g un
3 g kaya tuzu
5 g karabiber
15 g zeytinyağı
20 g susam
5 g çam fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Kabakları rendeleyip tuzlayın ve beş dakika dinlendirdikten sonra suyunu iyice sıkıp süzerek derin bir kaba alın.
  • Maydanoz, taze soğan, nane ve dereotunu incecik kıyın, hellim peynirini de küp küp doğradıktan sonra kaba ekleyin.
  • Üzerine yumurtaları kırdıktan sonra un, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın.
  • Hazır olan mücver harcını, az yağladığınız bir tavaya kaşık yardımıyla yayın. Üzerine susam ve çam fıstığı serpiştirin.
  • Kısık ateşte, her iki yüzünü kızarana kadar pişirin. Ardından süzme yoğurt, susam ve bir miktar zeytinyağı ile servis edin.

Püf Noktası

*Tercihen un oranını değiştirerek, mücver harcının kıvamını artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yulaf Unlu Fırın Mücver Tarifi
21B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Abista Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.