Tarif

Muhammara Tarifi

Muhammara nedir? Muhammara, Suriye'nin Halep şehrine özgü, kahvaltılık ve yemeklik olarak iki çeşidi olan, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan mezedir. Peki, muhammara tarifi nasıl yapılır? İşte kolay yapımıyla cevizli muhammara tarifi...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Muhammara Tarifi
Paylaş
  • 98B
  • 258
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
7 dilim bayat ekmek veya etimek
10 g kimyon
7-8 g tuz
70 g ceviz içi
100 g zeytinyağı
40 g nar ekşisi

Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş kırmızı biberleri irice doğrayıp, soyulmuş sarımsak, ekmek dilimleri, kimyon ve tuzla beraber mutfak rotobotuna alın. Tüm malzemeyi iri kalacak şekilde robotta çekin.
  • Daha sonra bir karıştırma kabına alıp içine ince kıyılmış ceviz içi, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine ceviz içi, nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Etimek yerine bayat ekmek ya da kızarmış tost ekmeği kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Tartar Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pınar Beyazlı Köz Biber Tarifi
24B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Enginarlı Humus Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.