Tarif

Muhammara Tarifi

Muhammara nedir? Muhammara, Suriye'nin Halep şehrine özgü, kahvaltılık ve yemeklik olarak iki çeşidi olan, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan mezedir. Peki, muhammara tarifi nasıl yapılır? İşte kolay yapımıyla cevizli muhammara tarifi...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Muhammara Tarifi
Paylaş
  • 99B
  • 257
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
7 dilim bayat ekmek veya etimek
10 g kimyon
7-8 g tuz
70 g ceviz içi
100 g zeytinyağı
40 g nar ekşisi

Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş kırmızı biberleri irice doğrayıp, soyulmuş sarımsak, ekmek dilimleri, kimyon ve tuzla beraber mutfak rotobotuna alın. Tüm malzemeyi iri kalacak şekilde robotta çekin.
  • Daha sonra bir karıştırma kabına alıp içine ince kıyılmış ceviz içi, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine ceviz içi, nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Etimek yerine bayat ekmek ya da kızarmış tost ekmeği kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Şakşuka Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
41B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kabaklı Meze Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
62B Görüntüleme
Babagannuş Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.