Kısık Ateş
Tarif

Havuçlu Meze Tarifi

Sofralarınıza lezzet katacak, bol cevizli havuçlu meze tarifi! Havuçlu meze tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Havuçlu Meze Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
6-7 adet havuç
55 g zeytinyağı
4 diş sarımsak
30 g kırık ceviz içi
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan havuçları irice rendeleyin.
  • Ocağa alınan tavaya zeytinyağını dökün ve rendelenmiş havuçları ekleyin.
  • 10-15 dakika kadar soteleyin. Havuçları çok fazla öldürmeyin.
  • Ocaktan alınan havuçları soğumaya bırakın.
  • Bir kaseye ekşi krema, rendelenmiş sarımsak, ceviz içi ve tuz ilave edin.
  • Bütün malzemeleri karıştırın ve soğuyan havuçlarla birleştirin.
  • Damak tadınıza göre sarımsak ya da tuz ilave edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilerseniz sarımsağı kavurabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Labneli Söğürme Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Borani Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Şakşuka Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
42B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.