Kısık Ateş
Tarif

Havuçlu Meze Tarifi

Sofralarınıza lezzet katacak, bol cevizli havuçlu meze tarifi! Havuçlu meze tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Havuçlu Meze Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 91
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
6-7 adet havuç
55 g zeytinyağı
4 diş sarımsak
30 g kırık ceviz içi
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan havuçları irice rendeleyin.
  • Ocağa alınan tavaya zeytinyağını dökün ve rendelenmiş havuçları ekleyin.
  • 10-15 dakika kadar soteleyin. Havuçları çok fazla öldürmeyin.
  • Ocaktan alınan havuçları soğumaya bırakın.
  • Bir kaseye ekşi krema, rendelenmiş sarımsak, ceviz içi ve tuz ilave edin.
  • Bütün malzemeleri karıştırın ve soğuyan havuçlarla birleştirin.
  • Damak tadınıza göre sarımsak ya da tuz ilave edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilerseniz sarımsağı kavurabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Miyu Deco
Miyu Deco
Yemek ve Ürün Fotoğrafçısı
Nohutlu Semizotu Mezesi Tarifi
approved
39B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çörek Otlu Biber Kavurması Tarifi
20B Görüntüleme
Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
Cevizli Reyhanlı Soğuk Patlıcan Tarifi
approved
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.