Kısık Ateş
Tarif

Narlı Tart Tarifi

Göz alıcı görüntüsü ve sunumuyla muhteşem tart tarifi: Nar Jöleli Tart tarifi nasıl yapılır? Tart yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? Tam ölçü tart hamuru için gerekli malzemeler nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
65 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 10B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
100 g Pınar Tereyağı, çok soğuk
Pınar
60 ml buz gibi su
150 g un
1/2 adet limon kabuğu rendesi
2 g tuz
Ara Kreması için:
35 g nişasta
40 g un
250 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta sarısı
5 ml vanilya özütü
35 g toz şeker
20 g damla beyaz çikolata
3 adet küçük yaprak jelatin (buz gibi suyun içinde çözünmesi için 5 dk bekletin)
Nar Jölesi için:
200 ml taze sıkılmış nar suyu
2 adet küçük yaprak jelatin

Nasıl Yapılır?

  • Tart Hamuru için: Un, limon kabuğu rendesi ve tuzu bir karıştırma kabına alın. Küp küp kesip soğuttuğunuz tereyağını içine ekleyin, kum gibi kıvam alana kadar parmak uçlarınızla veya çatalla karıştırın.
  • Soğuk suyu iki kerede ekleyerek karıştırın. Hamur kıvamına geldiğinde hafif unladığınız tezgaha alın ve elinizle toparlayıp streçleyin. Buzdolabında 30 dk. dinlenmesi için bekletin.
  • Bu esnada 20 cm’lik tart kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin. Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Dinlenen hamuru hafifçe unlayarak kalıbınıza uygun şekilde açın ve kalıba serin, üzerine çatalla delikler açın. Hamurun üzerine tekrar yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat dökün ve fırında 30 dk. pişirin. 30 dk. sonra bakliyatları ve üstteki yağlı kağıdı dikkatlice alın. Tart hamuru kızarana kadar 10-15 dk. daha pişirin.
  • Ara Kreması için: Nişasta ve unu bir kaseye eleyin. Küçük boy bir tencereye sütü aktarın, yumurta sarısını, vanilya özütünü ve toz şekeri ekleyin. Çırpıcı ile kabaca karıştırın. Kuru karışımı da ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynadığında ocağı kapatın.
  • İçine beyaz çikolatayı ekleyin, tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • 3 yaprak jelatini buz gibi suyun içinde 5 dk. bekletin ardından fazla suyunu sıkarak kremaya ekleyin. Tamamen özdeşleşene kadar karıştırın.
  • Pişen kremayı bir kaseye alarak üzerine değecek şekilde streçleyin ve buzdolabında bekletin.
  • Tart hamuru oda ısısına geldiğinde, kremayı spatula ile yumuşatın ve tartın içine eşit şekilde yayın.
  • Nar Jölesi için: Nar suyunu ocakta ısıtıp, altını kapatın. Buzlu suda çözdürdüğünüz jelatin yapraklarını ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpıcı ile karıştırın.
  • Kremanın üzerine dökün, tarttan taşmamasına dikkat edin. En az 2-3 saat buzdolabında soğutun.
  • Tamamen hazır olan narlı tartın üzerini nar taneleri ile dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
16B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
15B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolatalı Tart Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Filiz Erdem
· 12.01.2023

😍😍👍harika görünüyor 🧑‍🍳

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Teşekkürler 🤩♥️