- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Narlı Tart Tarifi
Tarif
Narlı Tart Tarifi
Göz alıcı görüntüsü ve sunumuyla muhteşem tart tarifi: Nar Jöleli Tart tarifi nasıl yapılır? Tart yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? Tam ölçü tart hamuru için gerekli malzemeler nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
65 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 10B
- 50
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
60 ml buz gibi su
150 g un
1/2 adet limon kabuğu rendesi
2 g tuz
Ara Kreması için:
35 g nişasta
40 g un
1 adet yumurta sarısı
5 ml vanilya özütü
35 g toz şeker
20 g damla beyaz çikolata
3 adet küçük yaprak jelatin (buz gibi suyun içinde çözünmesi için 5 dk bekletin)
Nar Jölesi için:
200 ml taze sıkılmış nar suyu
2 adet küçük yaprak jelatin
Nasıl Yapılır?
- 1Tart Hamuru için: Un, limon kabuğu rendesi ve tuzu bir karıştırma kabına alın. Küp küp kesip soğuttuğunuz tereyağını içine ekleyin, kum gibi kıvam alana kadar parmak uçlarınızla veya çatalla karıştırın.
- 2Soğuk suyu iki kerede ekleyerek karıştırın. Hamur kıvamına geldiğinde hafif unladığınız tezgaha alın ve elinizle toparlayıp streçleyin. Buzdolabında 30 dk. dinlenmesi için bekletin.
- 3Bu esnada 20 cm’lik tart kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin. Fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 4Dinlenen hamuru hafifçe unlayarak kalıbınıza uygun şekilde açın ve kalıba serin, üzerine çatalla delikler açın. Hamurun üzerine tekrar yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat dökün ve fırında 30 dk. pişirin. 30 dk. sonra bakliyatları ve üstteki yağlı kağıdı dikkatlice alın. Tart hamuru kızarana kadar 10-15 dk. daha pişirin.
- 5Ara Kreması için: Nişasta ve unu bir kaseye eleyin. Küçük boy bir tencereye sütü aktarın, yumurta sarısını, vanilya özütünü ve toz şekeri ekleyin. Çırpıcı ile kabaca karıştırın. Kuru karışımı da ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynadığında ocağı kapatın.
- 6İçine beyaz çikolatayı ekleyin, tamamen eriyene kadar karıştırın.
- 73 yaprak jelatini buz gibi suyun içinde 5 dk. bekletin ardından fazla suyunu sıkarak kremaya ekleyin. Tamamen özdeşleşene kadar karıştırın.
- 8Pişen kremayı bir kaseye alarak üzerine değecek şekilde streçleyin ve buzdolabında bekletin.
- 9Tart hamuru oda ısısına geldiğinde, kremayı spatula ile yumuşatın ve tartın içine eşit şekilde yayın.
- 10Nar Jölesi için: Nar suyunu ocakta ısıtıp, altını kapatın. Buzlu suda çözdürdüğünüz jelatin yapraklarını ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpıcı ile karıştırın.
- 11Kremanın üzerine dökün, tarttan taşmamasına dikkat edin. En az 2-3 saat buzdolabında soğutun.
- 12Tamamen hazır olan narlı tartın üzerini nar taneleri ile dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik