Tarif

Pancar Cipsi Tarifi

Bu lezzete bayılacaksınız! Pancar cipsi nasıl yapılır? Kırımızı pancardan cips nasıl yapılır? Sağlıklı ekşi kremalı pancar cipsi yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tencere, Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 14B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kırmızı pancar
2 litre Abalı Ayçiçek Yağı
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g tuz
5 g soğan tozu
5 g sarımsak tozu
5 dal frenk soğanı

Nasıl Yapılır?

  • Pancarların kabuklarını soyduktan sonra olabildiğince ince ince dilimleyin.
  • Dilimlenmiş pancarları kızgın ayçiçek yağında çıtır olana kadar kızartın.
  • Fazla yağını almak için havlu kağıt serili bir tepsiye alın.
  • Ayrı bir kapta; ekşi krema, tuz, soğan tozu, sarımsak tozu ve kıyılmış frenk soğanlarını çırpın.
  • Hazır olan ekşi kremalı sosu pancar cipsinin üzerine dökerek ve ince kıyılmış frenk soğanlarıyla süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊
*Sarımsak tozu yerine taze sarımsak kullanabilirsiniz.
*Pancarları dilimlemek için mandolin makinesi kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Kaşarlı Kırmızı Biber Tarifi
40B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Brokoli Graten Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.