Tarif

Patates Graten Tarifi

Doyurucu lezzetiyle bir çoğumuzun severek tükettiği Kremalı Patates Graten nasıl yapılır? Patates graten tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Patates Graten Tarifi
Paylaş
  • 158B
  • 429
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet büyük boy patates
75 ml Pınar Süt
Pınar
150 ml Pınar Krema
Pınar
8 g tuz
2 tutam karabiber
120 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy fırın kabının içini tereyağı ile yağlayın.
  • Kabukları soyulmuş patatesleri ince dilimler halinde halka şeklinde doğrayın ve fırın kabına yerleştirin.
  • Ayrı bir yerde süt, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine yayın.
  • Sosla bütünleşen patateslerin üzerini folyo ile sıkıca kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180’C lik fırında ortalama 30 dk. pişirin.
  • Daha sonra folyoyu açıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
  • Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar, fırında pişirmeye devam edin.
  • Hazır olan patates grateni sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Patateslere 2 dakika ön haşlama yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Kahveli Truffle Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kadınbudu Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
239B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Karnabahar Kızartması Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Helin Dinler
· 02.07.2020

Hiç güzel olmadı. Patatesler bir türlü pişmedi 1 saatten fazla kalmasına rağmen

Eyüp Kemal Sevinç
· 03.07.2020

Merhaba, tam olarak adımları uyguladığınızda patateslerin pişmeme gibi bir durumu olamaz. Fırın ayarında bir sorun olmuş olabilir mi?

Pınar Atak
· 08.07.2020

Fırınım çok iyi pişirmediği için patatesleri öncesinde 1-2 dakika haşladım çok güzel oldu teşekkürler

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 08.07.2020

Ellerinize sağlık Pınar Hanım. 🙌👩‍🍳😊

Özcan Bayraktar
· 19.07.2020

Sefim patatese kekik ilave edersek nasıl olur

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 20.07.2020

Seviyorsan eğer gayet güzel olur Özcan, deneyebilirsin... 👏