- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Patates Graten Tarifi
Tarif
Patates Graten Tarifi
Doyurucu lezzetiyle bir çoğumuzun severek tükettiği Kremalı Patates Graten nasıl yapılır? Patates graten tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 170B
- 434
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy patates
8 g tuz
2 tutam karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy fırın kabının içini tereyağı ile yağlayın.
- 2Kabukları soyulmuş patatesleri ince dilimler halinde halka şeklinde doğrayın ve fırın kabına yerleştirin.
- 3Ayrı bir yerde süt, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine yayın.
- 4Sosla bütünleşen patateslerin üzerini folyo ile sıkıca kapatın.
- 5Önceden ısıtılmış 180’C lik fırında ortalama 30 dk. pişirin.
- 6Daha sonra folyoyu açıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
- 7Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar, fırında pişirmeye devam edin.
- 8Hazır olan patates grateni sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Patateslere 2 dakika ön haşlama yapabilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?