Tarif

Parlak Çikolata Sosu Tarifi

Parlak Çikolatalı Sos tarifi nasıl yapılır? Görünümüne ve lezzetine hayran kalacağınız çikolatalı sos tarifinin püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Parlak Çikolata Sosu Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 180
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
115 g toz şeker
60 ml su
175 g bitter çikolata
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 ml brendi veya portakal suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kısık ateşte toz şeker ve suyu bir tencere içerisinde ısıtmaya başlayın, şeker eriyene kadar tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin.
  • Çikolatayı küçük parçalar halinde bölerek ekleyin ve eritin. Ardından tereyağını ekleyin.
  • Sosun çok kaynamamasına özen gösterin. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
  • Brendi ya da portakal suyunu da ekledikten sonra dilediğiniz tatların yanında ılık olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Avokado Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
26B Görüntüleme
Vanilyalı Pastacı Kreması Tarifi
34B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Hardal Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (3)

İnci Dinek
· 09.04.2020

Şef portakal yediğimiz portakal dimi brendi ne demek ve nerde bulurnur şef parlak olmasın sebebi kaliteli çikolata olması bu sosu tiremisu ekleyebiliriz dimi 👍👩‍🍳🤗

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 09.04.2020

Merhaba İnci, sırayla sorularına cevap vereyim.1.Portakal hepsi olur ama tabi sıkmalık olanı her zaman tercih edilir çünkü bol su çıkar.2.Brendi, damıtılmış şaraptan üretilen yüksek dereceli (%40 ile %60 alkol yoğunluğuna sahip) alkollü içki. Üzümden yapılan şarabın yanı sıra mayalanmış başka meyvelerden, mesela elma ve kirazdan (örneğin Kirschwasser) da üretilir. (Alkol tüketmiyor isen eklemek zorunda değilsin.3.Brendi'yi, tüm alkol satışı olan marketlerden temin edebilirsin.4. Parlak olmasının sebebi ise kaliteli çikolata her zaman etkendir fakat bu reçetede kullanmış olduğum tereyağı ile hem çikolatanın yumuşamasını yani çatlamasını hem de parlak olmasını sağladım.

İnci Dinek
· 09.04.2020

Tesekkur ederim şef yapicam bunu yes ches 👍👩‍🍳🤗

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi