- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Paskalya Çöreği Tarifi
Tarif
Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya çöreği nasıl yapılır? Geleneksel lezzetlerden biri olan Paskalya Çöreği tarifinin tüm detayları için hemen tıklayın!
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 169
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g toz şeker
2 g tuz
450 g un
6 g toz mahlep
5 g vanilya
3 adet yumurta
1 adet damla sakızı
20 g yaş maya
20 g su (mayayı açmak için)
Mayayı açmak için:
20 ml su
10 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
25 g pudra şekeri
50 g file badem
Nasıl Yapılır?
- 120 ml su + 10 g toz şeker ile mayayı açarak özdeştirin.
- 2Özdeştirdiğiniz mayayı üzeri için olan malzemeler hariç tüm malzeme ile karıştırın, ununu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- 3Hamuru üzeri bezle örtülü şekilde 2 saate yakın mayalandırın.
- 4Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve bu parçaları da 3 eşit parçaya ayırarak uzunlamasına şeritler haline getirin. Ardından saç örgüsü olacak şekilde örün.
- 5Daha sonra yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alın, 30 dakika da tepside mayalandırın.
- 6Üzerine yumurta, pudra şekeri ve sütten oluşan harcı sürün ve bademleri serpiştirin.
- 7Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında en az 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Püf Noktası
*Yaş maya yerine, 11 g instant kuru maya kullanabilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.3
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?