Tarif

Pastane Poğaçası Tarifi

Bu lezzete hayran kalacaksınız! Tam ölçülü orijinal pastane poğaçası tarifi nasıl yapılır? Peynirli pastane poğaçası yaparken nelere dikkat edilmelidir? Mayalı pastane poğaçası tarifi evde nasıl yapılır? Yumuşacık dokusuyla ağızda dağılan, tereyağlı pastane poğaçası yapmanın tüm detayları için hemen tıklayın!
90 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Pastane Poğaçası Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
120 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
10 g instant kuru maya
25 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta beyazı
250 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
10 g tuz
450-470 g un
İç Harcı için:
Pınar Beyaz Peynir
Pınar
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kabına ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • 1 adet yumurta sarısı, 2 adet yumurta beyazı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
  • Tuzu da ekledikten sonra kontrollü şekilde unu eklemeye başlayın.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam alana kadar hamuru yoğurun daha sonra toparlayıp kuru bir kaseye alın. Üzerini streç filmle kapatın ve en az 30 dk mayalandırın.
  • Bu sırada fırını 190°C’ye ayarlayın.
  • Mayalanıp kabaran hamuru, hafifçe unladığınız tezgaha alın. 10-12 eşit parçaya ayırın.
  • Hepsini teker teker elde yuvarlayıp düzeltin. Elinizle veya merdaneyle daire şeklinde açın.
  • İçine ufaladığınız beyaz peynirden bir tatlı kaşığı kadar koyun ve yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine çatalla çizgi çekin, yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve üzerini kapatıp 15 dk ılık bir yerde mayalandırın.
  • Hazır olan poğaçaları önceden ısıtılmış 190°C fırında 20-25 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.9
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Çörek Otlu Sosisli Milföy Tarifi
9B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Cinnamon Roll
75 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Yaren Tireng
Yaren Tireng
Beslenme ve Diyetetik öğrencisi
Unsuz Yulaflı Poğaça
approved
30 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.