- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pastane Poğaçası Tarifi
Tarif
Pastane Poğaçası Tarifi
Bu lezzete hayran kalacaksınız! Tam ölçülü orijinal pastane poğaçası tarifi nasıl yapılır? Peynirli pastane poğaçası yaparken nelere dikkat edilmelidir? Mayalı pastane poğaçası tarifi evde nasıl yapılır? Yumuşacık dokusuyla ağızda dağılan, tereyağlı pastane poğaçası yapmanın tüm detayları için hemen tıklayın!
Paylaş
- 20B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
10 g instant kuru maya
25 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta beyazı
10 g tuz
450-470 g un
İç Harcı için:
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabına ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- 21 adet yumurta sarısı, 2 adet yumurta beyazı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
- 3Tuzu da ekledikten sonra kontrollü şekilde unu eklemeye başlayın.
- 4Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam alana kadar hamuru yoğurun daha sonra toparlayıp kuru bir kaseye alın. Üzerini streç filmle kapatın ve en az 30 dk mayalandırın.
- 5Bu sırada fırını 190°C’ye ayarlayın.
- 6Mayalanıp kabaran hamuru, hafifçe unladığınız tezgaha alın. 10-12 eşit parçaya ayırın.
- 7Hepsini teker teker elde yuvarlayıp düzeltin. Elinizle veya merdaneyle daire şeklinde açın.
- 8İçine ufaladığınız beyaz peynirden bir tatlı kaşığı kadar koyun ve yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye dizin.
- 9Üzerlerine çatalla çizgi çekin, yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve üzerini kapatıp 15 dk ılık bir yerde mayalandırın.
- 10Hazır olan poğaçaları önceden ısıtılmış 190°C fırında 20-25 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.9
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.