Kısık Ateş
Tarif

Pastel de Nata Tarifi

Portekiz'in simgesi olarak bilenen Pastel de Nata tarifi nasıl yapılır? Pastel de Nata yapmanın püf noktaları nelerdir? Tarif detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 20B
  • 145
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
50 g toz şeker
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
Dolgusu için:
380 ml su
130 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
150 ml Pınar Süt
Pınar
15 g un
3 adet yumurta sarısı
1 ml likit vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; un, toz şeker, tereyağı ve sütü bir karıştırma kabına alın.
  • Hamur karıştırmak için mikser makinesinin ucuna kanca ucu takın ve düşük devirde yaklaşık 3 dk. karıştırın. Tereyağı hamura tam karışmadan, görünür haldeyken hamuru makineden alın.
  • Hamuru tezagaha alın ve çok inceltmeden merdane ile gösterilen şekilde açın. (videodan izleyebilirsiniz)
  • Katlayarak streç filme sarın. +4°C'de 30 dk. dinlendirin. 30 dk. sonra hamur açma işlemini bir kez daha tekrarlayın. Tekrar açın, tekrar katlayın, streç filme sarıp +4°C'de dinlendirin.
  • Dolgusu için; su, toz şeker ve çubuk tarçını bir tencerede kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir tencerede süt ve unu karıştırarak kaynatın.
  • Bir karıştırma kabına yumurta sarılarını alın içerisine kaynattığınız sütlü karışımı temperleyerek ekleyin. Bu aşamada likit vanilyayı ilave edin.
  • Temperleme nedir? Temperleme işlemi farklı iki ısıdaki ürünü birbirine yavaşça karıştırarak ısıları dengelemektir. Yumurta kolay pişen bir ürün olduğu için mutlaka uygulanmalıdır.
  • Soğumaya bıraktığınız şurubu yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Daha sonra pürüzsüz olması için tülbent veya boneden geçirerek süzdürün ve kenarda bekletin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan alın, kullanacağınız kalıba uygun ebatlarda ve daire şeklinde kesin.
  • Kalıbı yağlayın ve hamurları gösterildiği gibi yerleştirin. (videodan izleyebilirsiniz)
  • İçlerine pişirme kağıdı yerleştirip ağırlık koyun. (kuru bakliyat çeşitleri kullanabilirsiniz)
  • 180°C fırında 10 dk. ön pişirme yapın.
  • Hamurların içindeki ağırlıkları boşaltın ve içine hazırladığınız dolgu harcını eşit olarak pay edin.
  • 180°C fırında 30 dk. pişirin. Dilediğiniz gibi servis edin.

Püf Noktası

*Bu tarifin videosunu Kısık Ateş TV kanalına abone olarak izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Milk Tart Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Erikli Pratik Tart Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Meyveli Galetteler Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.