- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Pastel de Nata Tarifi
Tarif
Pastel de Nata Tarifi
Portekiz'in simgesi olarak bilenen Pastel de Nata tarifi nasıl yapılır? Pastel de Nata yapmanın püf noktaları nelerdir? Tarif detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 20B
- 145
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
50 g toz şeker
Dolgusu için:
380 ml su
130 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
15 g un
3 adet yumurta sarısı
1 ml likit vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; un, toz şeker, tereyağı ve sütü bir karıştırma kabına alın.
- 2Hamur karıştırmak için mikser makinesinin ucuna kanca ucu takın ve düşük devirde yaklaşık 3 dk. karıştırın. Tereyağı hamura tam karışmadan, görünür haldeyken hamuru makineden alın.
- 3Hamuru tezagaha alın ve çok inceltmeden merdane ile gösterilen şekilde açın. (videodan izleyebilirsiniz)
- 4Katlayarak streç filme sarın. +4°C'de 30 dk. dinlendirin. 30 dk. sonra hamur açma işlemini bir kez daha tekrarlayın. Tekrar açın, tekrar katlayın, streç filme sarıp +4°C'de dinlendirin.
- 5Dolgusu için; su, toz şeker ve çubuk tarçını bir tencerede kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
- 6Ayrı bir tencerede süt ve unu karıştırarak kaynatın.
- 7Bir karıştırma kabına yumurta sarılarını alın içerisine kaynattığınız sütlü karışımı temperleyerek ekleyin. Bu aşamada likit vanilyayı ilave edin.
- 8Temperleme nedir? Temperleme işlemi farklı iki ısıdaki ürünü birbirine yavaşça karıştırarak ısıları dengelemektir. Yumurta kolay pişen bir ürün olduğu için mutlaka uygulanmalıdır.
- 9Soğumaya bıraktığınız şurubu yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Daha sonra pürüzsüz olması için tülbent veya boneden geçirerek süzdürün ve kenarda bekletin.
- 10Dinlenen hamuru dolaptan alın, kullanacağınız kalıba uygun ebatlarda ve daire şeklinde kesin.
- 11Kalıbı yağlayın ve hamurları gösterildiği gibi yerleştirin. (videodan izleyebilirsiniz)
- 12İçlerine pişirme kağıdı yerleştirip ağırlık koyun. (kuru bakliyat çeşitleri kullanabilirsiniz)
- 13180°C fırında 10 dk. ön pişirme yapın.
- 14Hamurların içindeki ağırlıkları boşaltın ve içine hazırladığınız dolgu harcını eşit olarak pay edin.
- 15180°C fırında 30 dk. pişirin. Dilediğiniz gibi servis edin.
Püf Noktası
*Bu tarifin videosunu Kısık Ateş TV kanalına abone olarak izleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.