Tarif

Pastel de Nata Tarifi

Portekiz'in simgesi olarak bilenen Pastel de Nata tarifi nasıl yapılır? Pastel de Nata yapmanın püf noktaları nelerdir? Tarif detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 18B
  • 142
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
50 g toz şeker
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
Dolgusu için:
380 ml su
130 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
150 ml Pınar Süt
Pınar
15 g un
3 adet yumurta sarısı
1 ml likit vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; un, toz şeker, tereyağı ve sütü bir karıştırma kabına alın.
  • Hamur karıştırmak için mikser makinesinin ucuna kanca ucu takın ve düşük devirde yaklaşık 3 dk. karıştırın. Tereyağı hamura tam karışmadan, görünür haldeyken hamuru makineden alın.
  • Hamuru tezagaha alın ve çok inceltmeden merdane ile gösterilen şekilde açın. (videodan izleyebilirsiniz)
  • Katlayarak streç filme sarın. +4°C'de 30 dk. dinlendirin. 30 dk. sonra hamur açma işlemini bir kez daha tekrarlayın. Tekrar açın, tekrar katlayın, streç filme sarıp +4°C'de dinlendirin.
  • Dolgusu için; su, toz şeker ve çubuk tarçını bir tencerede kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir tencerede süt ve unu karıştırarak kaynatın.
  • Bir karıştırma kabına yumurta sarılarını alın içerisine kaynattığınız sütlü karışımı temperleyerek ekleyin. Bu aşamada likit vanilyayı ilave edin.
  • Temperleme nedir? Temperleme işlemi farklı iki ısıdaki ürünü birbirine yavaşça karıştırarak ısıları dengelemektir. Yumurta kolay pişen bir ürün olduğu için mutlaka uygulanmalıdır.
  • Soğumaya bıraktığınız şurubu yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Daha sonra pürüzsüz olması için tülbent veya boneden geçirerek süzdürün ve kenarda bekletin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan alın, kullanacağınız kalıba uygun ebatlarda ve daire şeklinde kesin.
  • Kalıbı yağlayın ve hamurları gösterildiği gibi yerleştirin. (videodan izleyebilirsiniz)
  • İçlerine pişirme kağıdı yerleştirip ağırlık koyun. (kuru bakliyat çeşitleri kullanabilirsiniz)
  • 180°C fırında 10 dk. ön pişirme yapın.
  • Hamurların içindeki ağırlıkları boşaltın ve içine hazırladığınız dolgu harcını eşit olarak pay edin.
  • 180°C fırında 30 dk. pişirin. Dilediğiniz gibi servis edin.

Püf Noktası

*Bu tarifin videosunu Kısık Ateş TV kanalına abone olarak izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
Limon Tart Tarifi
approved
65 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Meyveli Financier Turta Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
4B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Beyaz Çikolatalı Bademli Tart Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.