- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Deniz Börülcesi Kavurması Tarifi
Tarif
Deniz Börülcesi Kavurması Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok lezziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Deniz Börülcesi! Tam mevsiminde yapması çok pratik deniz börülcesi kavurma tarifi nasıl yapılır? Deniz börülcesi nasıl haşlanır? Sebzeli deniz börülcesi sote tarifinin püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
- 23B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g temizlenmiş deniz börülcesi
1/2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet kapya biber
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede deniz börülcesini kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve soğuk suyun içerisine alın.
- 2Haşlanan börülcelerin dip kısımlarından çekerek içerisindeki kılçıkları ayıklayın.
- 3Soğanı piyazlık, sarımsakları ise ince olacak şekilde doğrayın. Kırmızı kapya biberin çekirdeklerini temizleyip ince ince doğrayın.
- 4Geniş bir tavada tereyağını eritin. Soğan ve sarımsakları tereyağında soteleyin. Üzerine doğranmış biberi ve temizlenmiş deniz börülcesini ekleyin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar soteleme işlemini sürdürün.
- 5Son olarak tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın. Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?