Kısık Ateş
Tarif

Elmalı Pay Tarifi

Kıtır kıtır hamurla elmanın uyumu! Leziz mi leziz elmalı pay tarifi.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Elmalı Pay Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 217
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
700 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
150 g toz şeker
250 g margarin
Arası için:
3 adet rendelenmiş elma
50 g ceviz içi
20 g kuru üzüm
10 g tarçın
100 g toz şeker
Üzeri için:
1-2 adet çırpılmış yumurta
250 g toz fındık

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında 2 adet yumurta, un, kabartma tozu, vanilya, 150 g toz şeker ve margarini yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamuru ikiye bölün.
  • Hamuru 2 cm kalınlığında açıp borcam veya bir tepsiye yerleştirin.
  • Arası için; rendelenmiş elma, ceviz içi, kuru üzüm, 100 g toz şeker ve tarçını karıştırarak yayın. Daha sonra geri kalan hamuru 2 cm kalınlığında açarak elmalı harcın üzerine kapatın.
  • Hamurun üzerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurtayı sürün ve toz fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk. pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Yeşil Sebzeli Kinoalı Kek Tarifi
14B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pink Cake Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Vural Aytav
· 03.05.2020

Yumurta iki kere yazılmış?

Elif Çıtak
· 03.05.2020

2 adet yumurtayı hamuru için, 2 adet çırpılmış yumurtayı üzeri için kullanacaksınız. Elinize sağlık.

Merve Sur
· 06.05.2020

Elmalı harcı once kavuracak mıyız acaba?

Zeynep Zeynep
· 02.11.2020

Ellerinize sağlık. İç harcı çiğ mi koyacağız acaba? Cevap verirseniz çok sevinirim. Sağlıkla mutlulukla kalın inşallah