Tarif

Pavlova Tarifi

Dilediğiniz meyvelerle yapabileceğiniz Pavlova'yı özel günlerde misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Kolay meyveli pavlova tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 23B
  • 136
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta beyazı
1/2 adet limon suyu
5 ml vanilya şurubu
90 g toz şeker
200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
50 g pudra şekeri
Süslemek için:
200 g taze çilek
200 g yaban mersini
200 g böğürtlen
3-4 yaprak taze nane

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında; yumurta beyazı, limon suyu, vanilya şurubu ve toz şekeri köpük kıvamına gelene dek çırpın.
  • Karışımı kaşık veya sıkma torbası yardımı ile gelişi güzel şekilde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine porsiyonlayın.
  • Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 1 saat pişirin. Süre bittikten sonra 30 dk daha kapattığınız fırında bekletin.
  • Fırını beklerken krema ve pudra şekerini kıvam alana kadar çırpın ve karışımı buzdolabına yerleştirin.
  • Fırından çıkardığınız pavlovanın soğumasını bekleyin ve buzdolabında soğuttuğunuz krema karışımı ile doldurup meyvelerle süsleyip servis edin.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

Püf Noktası

Pavlova Püf Noktaları:

1. Pavlova Kaç Dakika Çırpılır?
Pavlova'nın yumurta beyazları, sertleşip krem gibi olana kadar yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca yüksek hızda çırpılmalıdır. Karışımın pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelmesi önemlidir.
2. Pavlovanın İçi Nasıl Olmalıdır?
Pavlova'nın içi hafif ve hava dolu olmalıdır. Kabuğun dışı çıtırken, iç kısmı hafif nemli ve yumuşak olmalıdır. İdeal olarak, dış kabuk çatlayacak kadar çıtır olmalı ancak iç kısmı hafif nemli kalmalıdır.
3. Pavlova Hangi Ülkeye Ait?
Pavlova, popüler bir tatlı olan ve yumuşak iç kısmı ile çıtır dış kabuğuyla tanınan bir tatlıdır. Ancak, bu tatlıya ilişkin kesin kökenleri hakkında birçok tartışma vardır. Genellikle Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir rekabet konusu olmuştur. Ancak, genel olarak kabul gören görüş, bu tatlı ismini Rus balerini Anna Pavlova'dan aldığı yönündedir.
4. Pavlova Neden Yumuşak Olur?
Pavlova'nın yumuşak iç kısmı, uzun süre düşük sıcaklıkta pişirilmesinden kaynaklanır. Düşük sıcaklık, dış kabuğun çıtır olmasını sağlarken, iç kısmın yumuşak ve nemli kalmasını sağlar.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Rize Helvası Tarifi
130 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Külah Pasta Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Vişne Soslu Toplar Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Berrak Çelik
· 23.03.2020

Şeker ayrımı yapılmamış, içi ve dışı için ne kadar şeker kullanacağız?

Kısık Ateş
· 23.03.2020

Günaydın Berrak, şeker ayrımı yapılmıştır. Tekrar kontrol edebilir misin? Sorun olursa yardımcı olabiliriz.

EsraKaya
· 29.12.2020

Vanilya şurubu kolay ulaşılır bir şey mi olmazsa olur mu 🤔

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 30.12.2020

Merhaba Esra Hanım, bir miktar vanilya güzel bir aroma sağlayacaktır. Evet süper marketlerden vanilya şurubu veya vanilya özütünü rahatlıkla bulabilirsiniz. Eğer bulamazsanız toz vanilya kullanabilirsiniz. 👍😊

Derya Safi
· 09.06.2023

Tarifi denedim mükemmel bi lezzet oldu fakat krema ölçüleri oldukça fazla geldi, sekiz beze çıkardım kreması baya kaldı😊

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi