Tarif

Petibörlü Pasta Tarifi

Anne tatlısı Petibör Bisküvili Pasta tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 23B
  • 176
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar
120 g un
100 g kakao
220 g toz şeker
5 g vanilya
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g bitter veya sütlü çikolata
150 g kakaolu petibör bisküvi
150 g sade petibör bisküvi
Üzeri için:
Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede süt, un, kakao, toz şeker, vanilya ve tereyağını karıştırın.
  • Kısık ateşte güzelce muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ardından içerisine çikolatayı ekleyin ve homojen oluncaya kadar karıştırın, kenara alın.
  • Petibör pastanızı yapacağınız kalıbın tababını yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Bir sıra muhallebi bir sıra bisküvi şeklinde katlarını oluşturun. Bu işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın.
  • Ardından kalan muhallebiyi üzerine yayıp, en az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Buzdolabında dinlenen pastanız hazır olunca dilimleyerek servise hazır hale getirin.
  • Üzerine toz Antep fıstığı serperek, soğuk olarak tüketin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Ballı Rus Pastası (Medovik) Tarifi
21B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Ruby Mozaik Pasta Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

AslıhanSARITAŞ
· 02.05.2020

Ben yaptım ama yağlı kağıda yapışıp kaldı. Çok üzüldüm

Kısık Ateş
· 04.05.2020

Merhaba Aslıhan, pastanın kendini toplayabilmesi için en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirmek gerekiyor. Yağlı kağıt senin için bir riskse teflon gibi yapışmaz bir kalıpla da bu tarifi deneyebilirsin. Eline sağlık 😊