- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Fındıklı Rokoko Tarifi
Tarif
Fındıklı Rokoko Tarifi
Rokoko Pasta: Fındıklı Rokoko tarifi nasıl yapılır? Yaz aylarında dondurmaya alternatif kabul edilebilecek Rokoko Pasta hem serinletecek hem de tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak. Tam ölçülü dondurma tadında Rokoko nasıl yapılır? Evde nefis Rokoko tarifi ve tüm detaylarıyla Rokoko yapımı...
55 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 13B
- 120
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Alt Tabanı için:
150 g petibör bisküvi
70 pirinç fındık
10 g pudra şekeri
Üzeri için:
200 g vanilyalı dondurma
20 g pudra şekeri
5 ml vanilya özütü
Servis için:
50 g bitter çikolata
50 g sütlü çikolata
kırık fındık
Nasıl Yapılır?
- 1Alt Tabanı için: Petibör bisküviyi rondoda çekerek un haline getirin. Süt ile karıştırın.
- 2Streçle kapladığınız dikdörtgen kek kalıbına yayın ve baskılayarak düzleştirin.
- 3Fındık ve pudra şekerini karıştırıp bisküvinin üzerine serpin.
- 4Üzeri için: Kremayı çırparak kabartın. Vanilyalı dondurmayı ve diğer malzemeleri ekleyerek hepsi karışana kadar çırpın. Kalıba dökün ve kalıbı buzluğa koyun. En az 3-4 saat dondurun.
- 5Hazır olan Fındıklı Rokoko’yu servis etmeden önce üzerine eritilmiş (bitter+sütlü) çikolata döküp, fındıkla süsleyebilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?