- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Simit Tarifi
Tarif
Simit Tarifi
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti: ev yapımı simit nasıl yapılır? Tam ölçülü kolay simit hamuru tarifi... Sokak simidi tadında, pekmezli ve bol susamlı çıtır simit yapmanın püf noktaları nelerdir?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 18B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
275 ml ılık su
6-7 g yaş maya
15 g toz şeker
15 ml zeytinyağı
8 g tuz
500 g un
Üzeri için:
180 ml üzüm pekmezi
200 ml su
yeteri kadar kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- 1Ilık su ve yaş mayayı bir kasede çırpın.
- 2Toz şeker, zeytinyağı, tuz ve unu da ekleyip 7-8 dk. güzelce yoğurun (yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak)
- 3Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve kalın bir silindir haline getirin.
- 4Üzerini nemli bir bezle kapatın ve 30 dk. mayalanmaya bırakın.
- 5Mayalanan hamurları 40 cm uzunlukta açın ve iki ucunu bir araya getirerek ikiye katlayın.
- 6İki taraftan da ters yönlere çevirerek burun. Uç kısımları birleştirerek halka oluşturun.
- 7Üzeri için derin bir kasede pekmez ve suyu karıştırın. Ayrı bir tepsiye de kavrulmuş susamı dökün.
- 8Halka yaptığınız simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayın.
- 9Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dk. daha dinlendirin.
- 10Bu arada fırınınızı 190°C’ye ayarlayın.
- 11Dinlenen hamurları elinizle biraz daha genişleterek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- 1230-35 dk. önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 13Çıtır çıtır simitler hazır, afiyet olsun 😉
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.