Kısık Ateş
Tarif

Simit Tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti: ev yapımı simit nasıl yapılır? Tam ölçülü kolay simit hamuru tarifi... Sokak simidi tadında, pekmezli ve bol susamlı çıtır simit yapmanın püf noktaları nelerdir?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Simit Tarifi
approved
Paylaş
  • 16B
  • 84
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
275 ml ılık su
6-7 g yaş maya
15 g toz şeker
15 ml zeytinyağı
8 g tuz
500 g un
Üzeri için:
180 ml üzüm pekmezi
200 ml su
yeteri kadar kavrulmuş susam

Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ve yaş mayayı bir kasede çırpın.
  • Toz şeker, zeytinyağı, tuz ve unu da ekleyip 7-8 dk. güzelce yoğurun (yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak)
  • Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve kalın bir silindir haline getirin.
  • Üzerini nemli bir bezle kapatın ve 30 dk. mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurları 40 cm uzunlukta açın ve iki ucunu bir araya getirerek ikiye katlayın.
  • İki taraftan da ters yönlere çevirerek burun. Uç kısımları birleştirerek halka oluşturun.
  • Üzeri için derin bir kasede pekmez ve suyu karıştırın. Ayrı bir tepsiye de kavrulmuş susamı dökün.
  • Halka yaptığınız simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayın.
  • Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dk. daha dinlendirin.
  • Bu arada fırınınızı 190°C’ye ayarlayın.
  • Dinlenen hamurları elinizle biraz daha genişleterek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • 30-35 dk. önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Çıtır çıtır simitler hazır, afiyet olsun 😉

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Cesi Yehya
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İngiliz Turtası Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Cinnamon Roll Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme
Pastırmalı Sucuklu Milföy Börek Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.