- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Kiş Tarifleri
- Pırasalı Beyaz Peynirli Kiş Tarifi
Tarif
Pırasalı Beyaz Peynirli Kiş Tarifi
Pırasalı, bol sebzeli peynirli kiş tarifi nasıl yapılır? Kiş hamuru yapımı ve tüm detaylara tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
55 Dakika
6-8 Kişilik
Kiş Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 17B
- 130
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
1 adet yumurta
5 g tuz
İç Harcı için:
2 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
tuz
Kreması için:
1 adet yumurta
tuz
pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; un, yumurta, tuz, süt ve oda sıcaklığındaki tereyağını hamur haline gelene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- 2Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup merdane yardımıyla eşit kalınlıkta açın ve tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarından taşan fazla hamuru bıçağın sırtıyla alın.
- 3Bir çatal yardımıyla hamura gelişi güzel delikler açtıktan sonra kabarmaması için hamurun üzerine yağlı kağıt yerleştirin ve ağırlık yapacak kuru baklagiller koyun. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15 dk. pişirin.
- 4İç harcı için; bir tavada tereyağını eritin, ince doğranmış pırasa, kırmızı biber ve rendelenmiş havucu soteleyin. Hafif diri kalacak şekilde pişirdikten sonra tuz ile lezzetlendirip ocaktan alın.
- 5Ayrı bir kasede; krema, rendelenmiş kaşar peynir, beyaz peynir ve yumurtayı güzelce karıştırın. Az miktarda tuz ve pul biber ekleyerek krema harcını lezzetlendirin.
- 6Pişen tart hamurunu fırından çıkardıktan sonra üzerine koyduğunuz ağırlığı kaldırın.
- 7Önceden sotelemiş olduğunuz sebzeleri tartın üzerine yayın. Ardından krema karışımını dökün.
- 8En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar 180°C fırında üzeri kızarana kadar ortalama 10-12 dk. pişirin.
- 9Hazır olan pırasalı ve peynirli kişi biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?