- Tarifler
- Pilav ve Rissotto
- Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
Tarif
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
Portakal kokulu enfes bir lezzet, portakal kabuklu safranlı pilav tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere

Paylaş
- 16B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bastami pirinci
200 ml tavuk suyu
1 adet ince dilimlenmiş portakal kabuğu
30 g kuru üzüm
1 tutam safran
50 g sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk suyunu safran ile kaynatın.
- 2Tencerede sıvı yağı kızdırıp içine pirinci atın, portakal kabuklarını da ilave edip kavurun.
- 3Üzerine safranlı tavuk suyunu ve kuru üzümleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 4Üzeri göz göz olunca ocaktan alın.
- 5Demlenmesi için bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın. Ardından sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Eğer safran yoksa tavuk suyuna bir tutam zerdeçal ekleyerek aynı rengi yakalayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
1.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.