Tarif

Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz lezzetlerinden kestaneli iç pilav, bol malzemesiyle yeni yıl sofranıza çok yakışacak! 🤩 Kestaneli ve ciğerli iç pilav tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 84
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g pirinç
200 g kestane
15 g kuş üzümü
15 g dolmalık fıstık
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
200 g kuzu ciğeri
10 g tuz
5 g karabiber
5 g toz tarçın
10 g yeni bahar
1 tutam toz şeker
650 ml su
1/4 demet maydanoz ve dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler bol suda yıkanır, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su eklenir. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.
  • Kestaneler çizilir daha sonra ızgara, fırın veya tavada pişirilir ve kabukları soyulur.
  • Kuş üzümlerinin sapları ayıklanır, ılık suda bekletilir. Dolmalık fıstıklar yağsız tavada renk alana kadar kavrulur.
  • Geniş bir tencerede tereyağı eritilir, yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Ardından kuş başı doğranmış ciğerler eklenir, kavurmaya devam edilir. Renk almaya başlayınca pirinçler tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur.
  • Daha sonra kuş üzümleri ve kavrulan dolmalık fıstıklar ilave edilir.
  • Tuz, karabiber, tarçın, yeni bahar, toz şeker ve pişmiş kestaneler de eklenerek 2-3 dakika daha karıştırılır.
  • Suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte ortalama 20 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pilav ocaktan alınır ve en az 10 dakika demlendirilip sıcak olarak servis edilir.
  • Tercihen ince doğranmış maydanoz ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestaneli Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Seval SenaTatlı
· 01.03.2020

Kaçıncı Sınıfsınız

MustafaMuluk
· 31.12.2023

Aşırı baharatlı.

Oytun Dağlı
· 01.01.2024

Baharat oranı damak zevkinize göre değişkenlik gösterebilir.