Tarif

Pratik Fındıklı Baklava Tarifi

Hem Ramazan ayında hem de bayram gibi özel günlerde pratik ve lezzetli bir tatlı arayışında olanlar için harika bir öneriyle karşınızdayız! Hazır yufkadan yapılan fındıklı baklava tarifi, herkesin kolaylıkla yapabileceği ve yemeye doyulmaz bir lezzet sunar. Peki, tam ölçülü evde kolay baklava tarifi nasıl yapılır? Bol fındıklı ve tam kıvamında çıtır baklava için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
Paylaş
  • 5B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet taze baklava yufkası
Şerbeti için:
260 g toz şeker
480 ml su
1 dilim limon suyu
Yufka Araları için:
160 g sade yağ
150-200 g kırık fındık

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet için, toz şekeri ve suyu ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kaynatın. Şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Limon suyunu sıkıp şerbetin içine ekleyin, bir tur karıştırın ve ardından altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın.
  • Yufka aralarına sürmek için sade yağı eritin ve kenara alın. Kırık fındığı hazır edin.
  • Tezgaha bir baklava yufkası alın, üzerine her yerine gelecek şekilde sade yağ sürün.
  • Üzerine bir kat daha baklava yufkası alıp, tekrar yağ sürün. Ardından üzerine kırık fındık serpin.
  • İki kat daha yufka serin ve her birine yağ sürün. Tekrar fındık serpin.
  • Üzerini yufka ile kapatıp, rulo şeklinde sarın ve elde ettiğiniz ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
  • Kalan yağı baklavaların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında iyice kızartın.
  • Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı çıktığında, hazırladığınız şerbeti baklavaların üzerine dökün.
  • Baklavaları şerbetini çekene kadar dinlendirin ve üzerini süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Halka Tatlısı Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
114B Görüntüleme
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.