- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Pratik Napolitan Sos Tarifi
Tarif
Pratik Napolitan Sos Tarifi
İtalyanlar domatese aşık! Bu paylaşımımda dolabınızda kullanılmayı bekleyen bir şişe domates misali bir sosla karşınızdayım, “Napolitan Sos”! İster kıvamını ayarlayıp çorbaya dönüştür ister bir pizza sosu olarak kullan. İster kavrulmuş havuç ve kıymayı boloneze tamamlayan bir sos olsun, ister direk spagetti birlikteliğiyle “Pasta Napolitan”!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 111B
- 250
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 diş sarımsak
20 g domates salçası
30 ml zeytinyağı
4 adet olgun domates
400 ml su
20 yaprak taze fesleğen
5 g tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Ezilmiş sarımsakları ve domates salçasını zeytinyağında kısa bir süre kavurun.
- 2Kabuğu soyulmamış iri doğranmış domatesleri tencere içine ekleyin. Kısa bir süre kavurmaya devam edin.
- 3Domatesler biraz kendini yumuşamaya verince suyunu ekleyin.
- 45 dk. yüksek, 10 dk. Kısık Ateşte pişirmeye devam edin.
- 5İnce doğranmış taze fesleğen yapraklarını sosla buluştururken karabiber ve tuzunu da ekleyin. Ocağın altını kapatın.
- 6Tüm karışımı blenderle yeterince çektiğimizde sosumuz hazır olacaktır.
- 7Buon appetito!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Refik Günaydın
Food Traveller
4.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?