Tarif

Pratik Napolitan Sos Tarifi

İtalyanlar domatese aşık! Bu paylaşımımda dolabınızda kullanılmayı bekleyen bir şişe domates misali bir sosla karşınızdayım, “Napolitan Sos”! İster kıvamını ayarlayıp çorbaya dönüştür ister bir pizza sosu olarak kullan. İster kavrulmuş havuç ve kıymayı boloneze tamamlayan bir sos olsun, ister direk spagetti birlikteliğiyle “Pasta Napolitan”!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Pratik Napolitan Sos Tarifi
approved
Paylaş
  • 55B
  • 244
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 diş sarımsak
20 g domates salçası
30 ml zeytinyağı
4 adet olgun domates
400 ml su
20 yaprak taze fesleğen
5 g tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Ezilmiş sarımsakları ve domates salçasını zeytinyağında kısa bir süre kavurun.
  • Kabuğu soyulmamış iri doğranmış domatesleri tencere içine ekleyin. Kısa bir süre kavurmaya devam edin.
  • Domatesler biraz kendini yumuşamaya verince suyunu ekleyin.
  • 5 dk. yüksek, 10 dk. Kısık Ateşte pişirmeye devam edin.
  • İnce doğranmış taze fesleğen yapraklarını sosla buluştururken karabiber ve tuzunu da ekleyin. Ocağın altını kapatın.
  • Tüm karışımı blenderle yeterince çektiğimizde sosumuz hazır olacaktır.
  • Buon appetito!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Refik Günaydın
Refik Günaydın
Food Traveller
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Paprika Salata Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soğan Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
22B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Avokado Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar (1)

orhan kemik
· 28.10.2020

Dolapta saklama süresi ne kadar acaba?

Uzman Refik Günaydın bu yorumu beğendi