Tarif

Ruby Panna Cotta Tarifi

Daha önce böyle lezzetli panna cotta denemiş miydiniz? Ruby çikolatalı ve vişne soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Ruby Panna Cotta Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g ruby çikolata (yakut)
4-5 yaprak jelatin
150 ml Pınar Süt
Pınar
300 ml Pınar Krema
Pınar
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
4-5 yaprak jelatin
Sosu için:
250 g taze vişne
100 g toz şeker
1 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
4-5 damla vişne likörü

Nasıl Yapılır?

  • Ruby çikolatayı benmari usulü yavaş yavaş erimeye bırakın.
  • Soğuk su dolu bir kasenin içerisine jelatinleri koyun ve yumuşamasını sağlayın.
  • Diğer taraftan süt ve kremayı bir tencerede ısıtın. (Parmağınızı değdirdiğinizde yakmayacak ısıya getirin).
  • Jelatinlerin suyunu elinizle sıkıp sütlü karışımın içerisine ilave edin.
  • Tamamen eriyen ruby çikolatayı ekşi krema ile karıştırın ve ısıttığınız karışıma ilave edin. Pürüzsüz olacak hale gelene kadar karıştırın.
  • Servis edeceğiniz kaplara eşit olarak paylaştırın ve dolapta 5-6 saat soğumaya bırakın.
  • Sosu için: taze meyveleri güzelce yıkayıp ayıkladıktan sonra bir mutfak robotu yardımı ile püre haline getirin ve bir tavanın içerisine alın.
  • Ocağa aldığınız meyve karışımına toz şeker, karanfil ve tarçını ekleyip kaynatmaya başlayın. Sos kıvam almaya başladığında likörü ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın.
  • Sosun içerisinden karanfil ve çubuk tarçınları çıkararak soğumaya bırakın.
  • Dolapta soğuyan panna cotta'nızın üzerine sosu dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Böğürtlenli Chia Puding Tarifi
10B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
19B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Nar Soslu Panna Cotta Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.