- Tarifler
- Pilav ve Rissotto
- Şah Pilavı Tarifi
Tarif
Şah Pilavı Tarifi
Azerbaycan mutfağının vazgeçilmez tarifi: Şah Pilavı nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Fırın

Paylaş
- 63B
- 79
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g basmati pirinç
1 tutam safran
200 g kuzu eti
100 g alça erik
100 g kuru kayısı
100 g kestane
50 g kuru soğan
10 g zerdeçal
tuz
karabiber
6 adet lavaş
100 g kuru üzüm
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları jülyen doğrayın, önceden pişirdiğiniz kuzu eti ile harmanlayın.
- 2Erik, kuru üzüm, kayısı ve kestaneyi ekleyin. Ardından zerdeçal, tuz, karabiber ekleyerek lezzetlendirin ve biraz soğumaya bırakın.
- 3Basmati pirincini tuzlu suda 2 saat kadar bekletin. Pirinci yıkayın, kaynamış suda pişirin.
- 4Pişirdiğiniz pirinci süzün, erimiş tereyağı ile yağlayın.
- 5Safranı kaynamış suda demlendirin. Demlenen safranı pilav ile karıştırın. Üzerine tuz ilave edin.
- 6Lavaşları tencereye göre ayarlayarak kesin. Pilavın bir kısmını lavaşları dizdiğiniz tencereye yerleştirin tam ortasına biraz çukur oluşturun.
- 7Eti ve kuru meyveleri eşit miktarda koyun. Üzerini örtecek kadar pilav ekleyin ve lavaşı kapatın.
- 8Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Servis yapmadan önce üzerini sotelenmiş kuru meyvelerle süsleyin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.