Kısık Ateş
Tarif

Şah Pilavı Tarifi

Azerbaycan mutfağının vazgeçilmez tarifi: Şah Pilavı nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Fırın
Şah Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 70B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g basmati pirinç
150 g Pınar Tereyağı (klarife edilmiş)
Pınar
1 tutam safran
200 g kuzu eti
100 g alça erik
100 g kuru kayısı
100 g kestane
50 g kuru soğan
10 g zerdeçal
tuz
karabiber
6 adet lavaş
100 g kuru üzüm

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları jülyen doğrayın, önceden pişirdiğiniz kuzu eti ile harmanlayın.
  • Erik, kuru üzüm, kayısı ve kestaneyi ekleyin. Ardından zerdeçal, tuz, karabiber ekleyerek lezzetlendirin ve biraz soğumaya bırakın.
  • Basmati pirincini tuzlu suda 2 saat kadar bekletin. Pirinci yıkayın, kaynamış suda pişirin.
  • Pişirdiğiniz pirinci süzün, erimiş tereyağı ile yağlayın.
  • Safranı kaynamış suda demlendirin. Demlenen safranı pilav ile karıştırın. Üzerine tuz ilave edin.
  • Lavaşları tencereye göre ayarlayarak kesin. Pilavın bir kısmını lavaşları dizdiğiniz tencereye yerleştirin tam ortasına biraz çukur oluşturun.
  • Eti ve kuru meyveleri eşit miktarda koyun. Üzerini örtecek kadar pilav ekleyin ve lavaşı kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Servis yapmadan önce üzerini sotelenmiş kuru meyvelerle süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
95 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
71B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.