Tarif

Paella Tarifi

Deniz mahsulleriyle hazırlanan, İspanya’nın en meşhur yemeği Paella tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Paella Tarifi
Paylaş
  • 90B
  • 119
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
200 g jumbo karides
200 g iç midye
200 g temizlenmiş kalamar
3 adet bebek ahtapot bacağı
600 ml sebze stock suyu
30 ml zeytinyağı
150 g basmati pirinci
100 ml fermente beyaz üzüm sirkesi
1 tutam safran
tuz
öğütülmüş karabiber
50 g bezelye tanesi
1/4 demet maydanoz
3 adet lime veya limon dilimi

Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Kabuğu soyulmuş domatesleri küp doğrayın.
  • Tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, süzün ve kurutun.
  • Sebze stock suyunu kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları soteleyin.
  • Pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdükten sonra tavaya ekleyin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave edip pirinçlerle beraber kavurun.
  • Ardından fermente üzüm sirkesi ve safranı ekleyip yüksek ateşte çektirin. Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada az miktarda zeytinyağını kızdırın, tüm deniz ürünlerini sırasıyla ekleyip kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
  • Sotelenen deniz ürünlerini pilav tenceresine alın, üzerine bezelye taneleri ve kalan sıcak sebze suyunu ekleyin. Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin.
  • Suyunu çekip demini alan deniz mahsullü paellayı servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz yaprakları, lime veya limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi
30B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginarlı Pilav Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Balkabaklı Risotto Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.