Kısık Ateş
Tarif

Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Taze Patlıcan! Antep usulü mangalda patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır? Şişte patlıcan kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte damak çatlatan lezzetiyle şişte patlıcan kebabı tarifinin detayları…
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Paylaş
  • 67B
  • 60
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g zırhtan geçirilmiş kıyma, %25 yağlı
20 g tuz
1 kg kemer patlıcan
3-4 adet domates
3-4 adet Antep biberi

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına kıymanızı alın. Tuzu ekleyip yaklaşık 5 dk. güzelce yoğurun. Yoğrulan kıymayı buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
  • Patlıcanların sap kısımlarını kesin. Daha sonra kabuğunu soymadan, uzunluğuna göre 3-4 eşit parçaya bölün.
  • Patlıcan parçalarından birini tam ortasından şişe geçirin. Ardından, dinlenen kıymadan bir parça alıp hafif bastırarak nazik hareketlerle şişe takın. Şişin uzunluğuna göre, uçlarında patlıcanlar yer alacak şekilde sıralı olarak dizin.
  • Farklı şişlere de üçe dörde bölünmüş domates ve biberleri geçirin.
  • Önceden hazırlanmış mangal ateşinin üstüne ızgara koymadan, doğrudan közün üstünde kalacakları şekilde, şişleri yerleştirin. Bir yüzün tamamen piştiğinden emin olduktan sonra diğer yüzünü çevirerek kebabınızı pişirin.
  • Pişen patlıcan kebaplarını bir tepsiye alıp, üstünü kapatıp 5-10 dk. terletmeye bırakın. Bu esnada domates ve biber şişlerini mangalda pişirin.
  • Hazır olan patlıcan kebabını; közlenmiş domates, biber, tercihen sumaklı soğan ve lavaş eşliğinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bu tarifte et ve patlıcan ayrı, domates ve biberler ayrı ayrı şişlere dizilir ve ayrı ayrı pişirilir. Sonra hepsi bir arada tepside terletilerek, dürüm olarak yenir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.8
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ciğer Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinli Kuzu Sarması Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ekşili Yahni Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 17.08.2022

Bayılırım yumy yumy 😋 Ellerine sağlık şefim harika olmuş 😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 19.08.2022

Teşekkürler afiyet olsun 😊🙏