- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe
- Dondurma
- Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır?
Tarif
Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır?
Şeftali severlere müjde! Katkısız, lezzetli ve serin bir tat arayanlara özel: şeftalili dondurma tarifi nasıl yapılır? Damla sakız aromalı dondurma tarifi...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 19B
- 27
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal
Nasıl Yapılır?
- 1Bir adet damla sakızını ezerek toz kıvamında öğütün ve karıştırma kabına ekleyin.
- 2200 ml krema ve 70 ml sütü ölçerek karıştırma kabına alın.
- 3Karıştırma kabına 50 gr toz şeker ve 60 gr balı da ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- 42 adet şeftaliyi soyup dilimledikten sonra blender ile püre haline getirin.
- 5Şeftali pürenizi de kaba ilave ederek karıştırın.
- 6Karışımınızı uygun bir kaba aktararak üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
- 7Dondurmanızı 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.