Tarif

Üzümlü Dondurma Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez dondurmalarından biri olan üzümlü dondurma tarifi sizlerle :)
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g üzüm
200 ml Pınar Krema
Pınar
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Bir adet damla sakızını ezerek toz haline getirin ve karıştırma kabına alın.
  • 500 gr üzümü blender ile püre kıvamına getirin ve süzgeç yardımı ile süzün.
  • Krema ve sütü karıştırma kabına ilave edin.
  • 70 ml akça ağaç şurubu ve 50 gr toz şekeri karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Süzdüğünüz üzüm suyunu da karıştırma kabına ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Karışımı uygun bir kaba aktararak üzerini hava alamayacak şekilde kapatın.
  • Elde ettiğiniz dondurma karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Akça ağaç şurubu yerine bal da kullanabilirsiniz.
Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
8B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
6B