Kısık Ateş
Tarif

Üzümlü Dondurma Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez dondurmalarından biri olan üzümlü dondurma tarifi sizlerle! Evde dondurma nasıl yapılır? Üzümlü dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 19B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g üzüm
200 ml Pınar Krema
Pınar
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal

Nasıl Yapılır?

  • 1 adet damla sakızını ezerek toz haline getirin ve karıştırma kabına alın.
  • 500 g üzümü blender ile püre kıvamına getirin ve süzgeç yardımı ile süzün.
  • Krema ve sütü karıştırma kabına ilave edin.
  • 70 ml akça ağaç şurubu ve 50 g toz şekeri karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Süzdüğünüz üzüm suyunu da karıştırma kabına ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Karışımı uygun bir kaba aktararak üzerini hava alamayacak şekilde kapatın.
  • Elde ettiğiniz dondurma karışımını en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Akça ağaç şurubu yerine bal da kullanabilirsiniz.
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Frigo Dondurma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Böğürtlenli Labneli Dondurma Tarifi
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kavunlu Bademli Dondurma Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.