Tarif

Üzümlü Dondurma Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez dondurmalarından biri olan üzümlü dondurma tarifi sizlerle :)
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma
Paylaş
  • 5B
  • 13
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g üzüm
200 ml Pınar Krema
Pınar
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Bir adet damla sakızını ezerek toz haline getirin ve karıştırma kabına alın.
  • 500 gr üzümü blender ile püre kıvamına getirin ve süzgeç yardımı ile süzün.
  • Krema ve sütü karıştırma kabına ilave edin.
  • 70 ml akça ağaç şurubu ve 50 gr toz şekeri karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Süzdüğünüz üzüm suyunu da karıştırma kabına ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Karışımı uygun bir kaba aktararak üzerini hava alamayacak şekilde kapatın.
  • Elde ettiğiniz dondurma karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Akça ağaç şurubu yerine bal da kullanabilirsiniz.
Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme