Tarif

Cookie Arası Dondurma Tarifi

Bu lezzete bayılacaksınız! Çikolatalı kurabiye ve onun en güzel eşlikçisi dondurma ile harikalar yarattık 😊 Çatlak kurabiyeli sandviç dondurma tarifi: Bitter çikolatalı cookie arası dondurma yapılışı ve tüm detayları için hiç vakit kaybetmeden tıklayın. Evde pratik ve lezzetli sandviç dondurma tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Fırın, Dondurma
Cookie Arası Dondurma Tarifi
Paylaş
  • 9B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dondurma Kreması için:
200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
20 g pudra şekeri
150 g Pınar Labne
Pınar
Kurabiye Hamuru için:
150 g un
30 g kakao
5 g kabartma tozu
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g bitter çikolata, kıyılmış
2 adet büyük boy yumurta
100 g esmer şeker
150 g pudra şekeri
üzerine serpmek için deniz tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Dondurma Kreması için: Kremayı çırpın ve hafif kabarınca pudra şekerini ekleyin. Karışınca suyu süzülmüş labne peynirini de ilave edip güzelce çırpın. Bir kaba alarak üzerini kapatın ve dondurucuda en az 3 saat dondurma kıvamı alması için bekletin.
  • Kurabiye hamuru yapımına geçmeden önce 2 adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Kurabiye Hamuru için olan tüm malzemeleri tartarak kenarda hazır tutun. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyin.
  • Tereyağı ve kıyılmış bitter çikolatayı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Tamamen eriyene kadar arada karıştırabilirsiniz.
  • Yumurtaları, esmer şekeri ve pudra şekerini mikserde orta hızda 5 dakika boyunca çırpın.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolatalı karışımı yumurtalı harca ekleyerek 1 dakika kadar karıştırın.
  • Üzerine elediğiniz kuru malzemeleri de ekleyip kısa süre (sadece karışana kadar) karıştırın. Kurabiye hamuru hazırdır.
  • Hamur kıvam olarak hafif akışkan olduğu için ve pişerken daha da yayılacağı için, fırın tepsisine dondurma kaşığı ile kurabiyeleri aralıklı şekilde porsiyonlayın.
  • Üzerlerine çok az miktarda deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında, 10 dakika pişirin.Kurabiyeler fırında hafif şişecek, o müthiş çatlak dokusu oluşacak ve fırından çıkardığınızda hafif çökerek o muhteşem formuna kavuşacak. Ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Diğer fırın tepsisine de aynı şekilde kurabiye hamurunu porsiyonlayıp pişirin ve piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Sunum önerisi: Soğuyan kurabiyelerden 1 tane alıp üzerine dondurucuda bekleyen dondurmadan 1 kaşık koyun ve tekrar üzerine kurabiye yerleştirerek hafifçe bastırın. Sandviç şeklini verdikten sonra, renkli şekerleme veya fındık fıstık ile kenarlarını süsleyebilirsiniz.
  • İsterseniz hemen isterseniz buzlukta biraz beklettikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kurabiyeleri mutlaka yağlı kağıt üzerinde pişirin.
*Kurabiyeleri yayılıp birbirlerine yapışmamaları için fırın tepsisine aralıklı olarak porsiyonlamayı unutmayın.
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kavunlu Bademli Dondurma Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pratik 4 Malzemeli Dondurma Tarifi
11B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Böğürtlenli Labneli Dondurma Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (6)

FilizMartin
· 09.10.2022

Elinize sağlık çok güzel olmuş fakat tarifiniz YouTube kısık ateş TV bulamadım

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 10.10.2022

Merhaba Filiz Hanım. YouTube kanalımızda yer alan 'videolar' sekmesine tıkladığınızda baştan ikinci video olarak göreceksiniz. Eğer orada da göremezseniz Kısık Ateş instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Teşekkürler 😊🙏

Emel Turunç
· 12.10.2022

Merhabalar tarifiniz i çok beğendim elinize sağlık fakat bir sorum olacak üzerine deniz tuzu koymasak olur mu

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 13.10.2022

Aromasını artırmak için koymanızı öneririm ama tercih sizin 😊

Sahra Orazbayeva
· 15.10.2022

Az önce pişirdim harika oldu tarifiniz bire bir aynı çok teşekkürler

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 17.10.2022

Elinize sağlık, afiyet olsun 🤗🥰👍