Tarif

Cookie Arası Dondurma Tarifi

Bu lezzete bayılacaksınız! Çikolatalı kurabiye ve onun en güzel eşlikçisi dondurma ile harikalar yarattık 😊 Çatlak kurabiyeli sandviç dondurma tarifi: Bitter çikolatalı cookie arası dondurma yapılışı ve tüm detayları için hiç vakit kaybetmeden tıklayın. Evde pratik ve lezzetli sandviç dondurma tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Dondurma
Fırın, Dondurma
Cookie Arası Dondurma Tarifi
Paylaş
  • 7B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dondurma Kreması için:
200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
20 g pudra şekeri
150 g Pınar Labne
Pınar
Kurabiye Hamuru için:
150 g un
30 g kakao
5 g kabartma tozu
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g bitter çikolata, kıyılmış
2 adet büyük boy yumurta
100 g esmer şeker
150 g pudra şekeri
üzerine serpmek için deniz tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Dondurma Kreması için: Kremayı çırpın ve hafif kabarınca pudra şekerini ekleyin. Karışınca suyu süzülmüş labne peynirini de ilave edip güzelce çırpın. Bir kaba alarak üzerini kapatın ve dondurucuda en az 3 saat dondurma kıvamı alması için bekletin.
  • Kurabiye hamuru yapımına geçmeden önce 2 adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Kurabiye Hamuru için olan tüm malzemeleri tartarak kenarda hazır tutun. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyin.
  • Tereyağı ve kıyılmış bitter çikolatayı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Tamamen eriyene kadar arada karıştırabilirsiniz.
  • Yumurtaları, esmer şekeri ve pudra şekerini mikserde orta hızda 5 dakika boyunca çırpın.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolatalı karışımı yumurtalı harca ekleyerek 1 dakika kadar karıştırın.
  • Üzerine elediğiniz kuru malzemeleri de ekleyip kısa süre (sadece karışana kadar) karıştırın. Kurabiye hamuru hazırdır.
  • Hamur kıvam olarak hafif akışkan olduğu için ve pişerken daha da yayılacağı için, fırın tepsisine dondurma kaşığı ile kurabiyeleri aralıklı şekilde porsiyonlayın.
  • Üzerlerine çok az miktarda deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında, 10 dakika pişirin.Kurabiyeler fırında hafif şişecek, o müthiş çatlak dokusu oluşacak ve fırından çıkardığınızda hafif çökerek o muhteşem formuna kavuşacak. Ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Diğer fırın tepsisine de aynı şekilde kurabiye hamurunu porsiyonlayıp pişirin ve piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Sunum önerisi: Soğuyan kurabiyelerden 1 tane alıp üzerine dondurucuda bekleyen dondurmadan 1 kaşık koyun ve tekrar üzerine kurabiye yerleştirerek hafifçe bastırın. Sandviç şeklini verdikten sonra, renkli şekerleme veya fındık fıstık ile kenarlarını süsleyebilirsiniz.
  • İsterseniz hemen isterseniz buzlukta biraz beklettikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kurabiyeleri mutlaka yağlı kağıt üzerinde pişirin.
*Kurabiyeleri yayılıp birbirlerine yapışmamaları için fırın tepsisine aralıklı olarak porsiyonlamayı unutmayın.
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Meyveli Dondurma Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limon Aromalı Dondurma Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncirli Dondurma Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (6)

FilizMartin
· 09.10.2022

Elinize sağlık çok güzel olmuş fakat tarifiniz YouTube kısık ateş TV bulamadım

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 10.10.2022

Merhaba Filiz Hanım. YouTube kanalımızda yer alan 'videolar' sekmesine tıkladığınızda baştan ikinci video olarak göreceksiniz. Eğer orada da göremezseniz Kısık Ateş instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Teşekkürler 😊🙏

Emel Turunç
· 12.10.2022

Merhabalar tarifiniz i çok beğendim elinize sağlık fakat bir sorum olacak üzerine deniz tuzu koymasak olur mu

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 13.10.2022

Aromasını artırmak için koymanızı öneririm ama tercih sizin 😊

Sahra Orazbayeva
· 15.10.2022

Az önce pişirdim harika oldu tarifiniz bire bir aynı çok teşekkürler

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 17.10.2022

Elinize sağlık, afiyet olsun 🤗🥰👍