- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Cookie Arası Dondurma Tarifi
Tarif
Cookie Arası Dondurma Tarifi
Bu lezzete bayılacaksınız! Çikolatalı kurabiye ve onun en güzel eşlikçisi dondurma ile harikalar yarattık 😊 Çatlak kurabiyeli sandviç dondurma tarifi: Bitter çikolatalı cookie arası dondurma yapılışı ve tüm detayları için hiç vakit kaybetmeden tıklayın. Evde pratik ve lezzetli sandviç dondurma tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Fırın, Dondurma
Paylaş
- 9B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dondurma Kreması için:
20 g pudra şekeri
Kurabiye Hamuru için:
150 g un
30 g kakao
5 g kabartma tozu
200 g bitter çikolata, kıyılmış
2 adet büyük boy yumurta
100 g esmer şeker
150 g pudra şekeri
üzerine serpmek için deniz tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Dondurma Kreması için: Kremayı çırpın ve hafif kabarınca pudra şekerini ekleyin. Karışınca suyu süzülmüş labne peynirini de ilave edip güzelce çırpın. Bir kaba alarak üzerini kapatın ve dondurucuda en az 3 saat dondurma kıvamı alması için bekletin.
- 2Kurabiye hamuru yapımına geçmeden önce 2 adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 3Kurabiye Hamuru için olan tüm malzemeleri tartarak kenarda hazır tutun. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyin.
- 4Tereyağı ve kıyılmış bitter çikolatayı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Tamamen eriyene kadar arada karıştırabilirsiniz.
- 5Yumurtaları, esmer şekeri ve pudra şekerini mikserde orta hızda 5 dakika boyunca çırpın.
- 6Benmari usulü erittiğiniz çikolatalı karışımı yumurtalı harca ekleyerek 1 dakika kadar karıştırın.
- 7Üzerine elediğiniz kuru malzemeleri de ekleyip kısa süre (sadece karışana kadar) karıştırın. Kurabiye hamuru hazırdır.
- 8Hamur kıvam olarak hafif akışkan olduğu için ve pişerken daha da yayılacağı için, fırın tepsisine dondurma kaşığı ile kurabiyeleri aralıklı şekilde porsiyonlayın.
- 9Üzerlerine çok az miktarda deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında, 10 dakika pişirin.Kurabiyeler fırında hafif şişecek, o müthiş çatlak dokusu oluşacak ve fırından çıkardığınızda hafif çökerek o muhteşem formuna kavuşacak. Ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- 10Diğer fırın tepsisine de aynı şekilde kurabiye hamurunu porsiyonlayıp pişirin ve piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- 11Sunum önerisi: Soğuyan kurabiyelerden 1 tane alıp üzerine dondurucuda bekleyen dondurmadan 1 kaşık koyun ve tekrar üzerine kurabiye yerleştirerek hafifçe bastırın. Sandviç şeklini verdikten sonra, renkli şekerleme veya fındık fıstık ile kenarlarını süsleyebilirsiniz.
- 12İsterseniz hemen isterseniz buzlukta biraz beklettikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Kurabiyeleri mutlaka yağlı kağıt üzerinde pişirin.
*Kurabiyeleri yayılıp birbirlerine yapışmamaları için fırın tepsisine aralıklı olarak porsiyonlamayı unutmayın.
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri
Yorumlar (6)
Elinize sağlık çok güzel olmuş fakat tarifiniz YouTube kısık ateş TV bulamadım
Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi