Tarif

Semizotu Yemeği Tarifi

Yaz aylarının en güzel yemeklerinden bir tanesini sizler için hazırladım. Yoğurtlu semizotu yemeği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Semizotu Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 96B
  • 104
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet semizotu
2 adet kuru soğan
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 adet olgun domates
25 g pirinç
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Semizotunun topraklı kök kısmını ve kalın saplarını ayıklayın.
  • İnce saplarıyla birlikte 2-3 cm boyunda elinizle kırın.
  • Soğanları ince ince doğrayın ve biraz tuz ilavesiyle tereyağında rengi dönene kadar kavurun.
  • Domatesleri soyup küp küp doğrayın, kavurduğunuz soğanların üzerine ilave edin.
  • Suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirin.
  • Semizotunu toprağından arıtana kadar 2-3 kere iyice yıkayın. Sudan çıkarıp domatesin üzerine koyun.
  • Yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Arzunuza göre tuz atın.
  • Bir kez karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte hiç su koymadan pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • Sıcak ve tercihen yoğurtla servis yapın.

Püf Noktası

*Semizotu yaz aylarında rahatça bulunabilen, bağlarda, bahçelerde yetiştirilen bir ottur. Koyu yeşil renkli, küçücük yapraklı yabanisi daha mayhoş ve lezzetli olur. Yabani semizotu kurutulup kış ayları için saklanabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Patlıcan Güveci Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi
130B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Vişneli Kereviz Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.