- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi
Tarif
Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi
Siyez bulgurlu keşkek tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g hindi göğüs
40 ceviz içi
10-15 yaprak taze reyhan
5 dal maydanoz
tuz ve karabiber
Keşkek için:
750 g kemikli dana eti
100 g önceden ıslatılmış nohut
300 g önceden ıslatılmış siyez buğdayı
yeteri kadar tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Hindi butlarını et döveceği ile her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde inceltin. Fırını 175 dereceye getirin.
- 2250 g hindi göğsü ve kremayı robottan geçirin.
- 3Bu karışımı, ceviz içi, kıyılmış reyhan ve maydanozla karıştırıp iç harç hazırlayın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 4Daha sonra incelttiğiniz etin üzerine kenarlarında boşluk kalacak şekilde bir tabaka halinde yayın.
- 5Eti rulo şeklinde sarın ve ruloyu birkaç yerinden bağlayın. Izgara tavasında tereyağında mühürleme işlemini yapın, ve fırın tepsisinin üzerini folyo ile kapatarak 50 dakika fırına verin.
- 650 dakikanın sonunda folyonun ağzını açın ve hindiyi hafifçe yağlayarak 15 dakika daha pişirin.
- 7Pişen hindi ruloyu dilimlemeden önce en az 10 dakika bekletin. Tercihe göre tuz ve karabiber serpin.
- 8Siyez keşkeği için; kemikli etleri haşlayarak işe başlayın. Et iyice pişince kemiklerini ayıklayın ve bir çatal yardımı ile didikleyerek tel tel olmasını sağlayın.
- 9Nohut ve buğdayları süzüp geniş bir tencerede et ve et suyuyla birleştirin. Tuz, karabiber ve tereyağını da ilave edin, buğdaylar lapa gibi olana kadar (75 dakika civarı) pişirin.
- 10Buğdaylar pişince keşkeği tahta karışıkla ezerek karıştırın ve iyice kıvam almasını sağlayın.
- 11Hindi rulo ve siyez keşkeğini güzel bir sunum tabağında birleştirerek servise hazır hale getirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
2 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.