Kısık Ateş
Tarif

Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi

Siyez bulgurlu keşkek tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 12B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet hindi but (yağsız ve kemiksiz)
Pınar
250 g hindi göğüs
250 g Pınar Krema
Pınar
40 ceviz içi
10-15 yaprak taze reyhan
5 dal maydanoz
tuz ve karabiber
Keşkek için:
750 g kemikli dana eti
100 g önceden ıslatılmış nohut
300 g önceden ıslatılmış siyez buğdayı
yeteri kadar tuz ve karabiber
60 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Hindi butlarını et döveceği ile her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde inceltin. Fırını 175 dereceye getirin.
  • 250 g hindi göğsü ve kremayı robottan geçirin.
  • Bu karışımı, ceviz içi, kıyılmış reyhan ve maydanozla karıştırıp iç harç hazırlayın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Daha sonra incelttiğiniz etin üzerine kenarlarında boşluk kalacak şekilde bir tabaka halinde yayın.
  • Eti rulo şeklinde sarın ve ruloyu birkaç yerinden bağlayın. Izgara tavasında tereyağında mühürleme işlemini yapın, ve fırın tepsisinin üzerini folyo ile kapatarak 50 dakika fırına verin.
  • 50 dakikanın sonunda folyonun ağzını açın ve hindiyi hafifçe yağlayarak 15 dakika daha pişirin.
  • Pişen hindi ruloyu dilimlemeden önce en az 10 dakika bekletin. Tercihe göre tuz ve karabiber serpin.
  • Siyez keşkeği için; kemikli etleri haşlayarak işe başlayın. Et iyice pişince kemiklerini ayıklayın ve bir çatal yardımı ile didikleyerek tel tel olmasını sağlayın.
  • Nohut ve buğdayları süzüp geniş bir tencerede et ve et suyuyla birleştirin. Tuz, karabiber ve tereyağını da ilave edin, buğdaylar lapa gibi olana kadar (75 dakika civarı) pişirin.
  • Buğdaylar pişince keşkeği tahta karışıkla ezerek karıştırın ve iyice kıvam almasını sağlayın.
  • Hindi rulo ve siyez keşkeğini güzel bir sunum tabağında birleştirerek servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Izgara Tavuklu Karnabahar Püresi Tarifi
9B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
23B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hardallı Tavuk Pirzola Tavuk Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.