add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Soğan Çorbası

Karamalize olmuş soğanın eşsiz aroması.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Soğan Çorbası

Malzeme Listesi

60 ml beyaz şarap
10 adet dilim ekmek (kroton)
200 g rendelenmiş kaşar
1 diş sarımsak
2 l dana et suyu
60 g tereyağı
40 g sıvı yağ
1 kg kuru soğan
20 g un
1 adet defne yaprağı
1 adet dal taze kekik
30 ml blend (konyak)- Opsiyonel

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyun bıçak sırtı kalınlığında piyaz doğrayın.
  • 1 tencerede yağları ısıtın soğanları ilave edin. Orta ateşte karamelize oluncaya kadar sürekli karıştırın.
  • Karamelleşen soğanın üzerine unu ilave edip, un kokusu gidinceye kadar kavurun.
  • Üzerine kekik , defne yaprağı ve brend (veya beyaz şarap) ilave edin. Brendenin alkolü uçuncaya kadar (1-2dk) üzerine soğuk et suyunu yavaş yavaş ilave edip un topağını açın. Kısık ateşte 15-20dk karıştırarak pişirin.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Ekmeği çorbayı koyduğunuz kaseden 1cm küçük olacak şekilde kesin. Ekmeğin her iki tarafına da ince bir şekilde tereyağ sürün ekmekleri bir fırında veya tavada altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • Çorbayı sıcak bir şekilde kaseye koyun kızarmış ekmeğin her iki tarafına kesilmiş sarımsağı sürün ekmeği çorbanın üzerine bırakın, üzerine bolca gravyer peyniri koyun.
  • Çorbayı kase ile birlikte 180°C’lik fırına koyun üzerindeki peynir kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis edin.
  • Defne yaprağı ve kekik çıkarılıp servis edilir.
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik