Tarif

Soğan Çorbası

Karamalize olmuş soğanın eşsiz aroması.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Soğan Çorbası
Paylaş
  • 41B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 ml beyaz şarap
10 adet dilim ekmek (kruton)
200 g rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
1 diş sarımsak
2 l dana et suyu
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g sıvı yağ
1 kg kuru soğan
20 g un
1 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyun bıçak sırtı kalınlığında piyaz doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağını ısıtın, soğanları ilave edin. Orta ateşte karamelize olana kadar sürekli karıştırın.
  • Karamelleşen soğanın üzerine unu ilave edin ve kokusu gidinceye kadar kavurun.
  • Üzerine kekik , defne yaprağı ve beyaz şarap ilave edin. Alkolü uçuncaya kadar (1-2dk) karıştırın. Soğuk et suyunu yavaşça ilave ederek un topağını açın. Kısık ateşte 15-20 dk karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
  • Dilim ekmeği çorbayı koyduğunuz kaseden 1 cm küçük olacak şekilde kesin. Ekmeğin her iki tarafına da ince bir şekilde tereyağı sürün, bir fırın veya tavada altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • Çorbayı sıcak bir şekilde kaseye koyun kızarmış ekmeğin her iki tarafına kesilmiş sarımsağı sürerek çorbanın üzerine bırakın, üzerine bolca peynir koyun.
  • Kase ile birlikte 180°C’lik fırında üzerindeki peynir kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası
29B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Sütlü Domates Çorbası
50 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ayran Aşı Çorbası
20 Dakika
4-6 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.