- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Soğan Çorbası
Tarif
Soğan Çorbası
Karamalize olmuş soğanın eşsiz aroması.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 43B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 ml beyaz şarap
10 adet dilim ekmek (kruton)
1 diş sarımsak
2 l dana et suyu
40 g sıvı yağ
1 kg kuru soğan
20 g un
1 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları soyun bıçak sırtı kalınlığında piyaz doğrayın.
- 2Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağını ısıtın, soğanları ilave edin. Orta ateşte karamelize olana kadar sürekli karıştırın.
- 3Karamelleşen soğanın üzerine unu ilave edin ve kokusu gidinceye kadar kavurun.
- 4Üzerine kekik , defne yaprağı ve beyaz şarap ilave edin. Alkolü uçuncaya kadar (1-2dk) karıştırın. Soğuk et suyunu yavaşça ilave ederek un topağını açın. Kısık ateşte 15-20 dk karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- 5Dilim ekmeği çorbayı koyduğunuz kaseden 1 cm küçük olacak şekilde kesin. Ekmeğin her iki tarafına da ince bir şekilde tereyağı sürün, bir fırın veya tavada altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- 6Çorbayı sıcak bir şekilde kaseye koyun kızarmış ekmeğin her iki tarafına kesilmiş sarımsağı sürerek çorbanın üzerine bırakın, üzerine bolca peynir koyun.
- 7Kase ile birlikte 180°C’lik fırında üzerindeki peynir kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.