- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Tarif
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Kış aylarının en çok tercih edilen çorba tariflerinden birini sizler için derledik! Tarifi bizden, denemesi sizden... Kremalı mantar çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 43B
- 174
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g un
1 litre sıcak tavuk suyu
250 g mantar
öğütülmüş karabiber
4 adet frenk soğan
4 dilim tost ekmeği
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı ve unu tencereye ilave ederek kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyerek topaklanmasına izin vermeden kıvam almasını sağlayın.
- 2Mantarları dilimleyin, bir miktar karabiberi çorbanın içine ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- 3Ardından kremayı ilave edin ve kaynama noktasına gelene kadar karıştırın.
- 4Kaynama noktasına gelen çorbanın altını kısarak 15 dakika daha pişirin.
- 5Pişen çorbanın üzerini ince doğranmış frenk soğanı ve kızarmış ekmek dilimleriyle süsleyerek servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
*Kıvamına göre gerekirse daha fazla tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?