Tarif

Soğuk Köz Biber Çorbası Tarifi

Soğuk olarak servis edilen çorbaların en lezzetlilerinden bir tanesi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Fırın
Soğuk Köz Biber Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet kırmızı kapya biber
3 adet tarla domatesi
140 g zeytinyağı
180 g domates suyu
2 diş sarımsak
50 g limon suyu
120 g Pınar Labne (çırpılmış)
Pınar
20 g taze baharatlar (kekik, fesleğen, reyhan)
8 g karabiber
10 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Biberleri tüm olarak, domatesleri de iri parçalara bölerek bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Daha sonra tuzu, taze baharatları, karabiberi, sarımsağı ve zeytinyağını ekleyip fırında yüksek ateşte (220 derece) 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerine bir kapak kapatarak terletin.
  • 10 dakika sonra biber ve domatesleri soyup tüm malzemeleri rondoda çekin.
  • Limon suyu ve domates suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
  • Biraz soğuyunca servis tabağına alıp labne peyniri, taze baharatlar ve birkaç damla zeytinyağı ile servis edin.

Püf Noktası

Baharat oranlarını kendi tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Humus Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zerdeçallı Bezelye Çorbası Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.