- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
Tarif
Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
Sanatsal bir çalışma ve unutulmaz lezzetleri bir arada yakalayabilmek için mutlaka denemeniz gereken bir tarif! Püreli ızgara jumbo karides nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 21B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet jumbo karides
10 g kırmızı toz biber
1 diş sarımsak
50 ml su
3 ml trüf yağı
10 ml zeytinyağı
5 g tatlı pul biber
Püresi için:
1 adet avokado
1/2 adet yeşil elma
5 yaprak taze fesleğen
10 g tahin
2 diş sarımsak
Üzeri için:
200 g edamame püresi
1 adet bebek havuç
1 adet bebek kabak
mikro filiz
Nasıl Yapılır?
- 1Jumbo karidesleri kabuklarıyla birlikte ızgarada pişirin. Pişirdiğiniz karideslerin kabuklarını ve kafasını ayırın ve kendisini temizleyin.
- 2Karidesin kabuklarını kırmızı toz biber ile tereyağında kavurun.
- 3Rendelenmiş sarımsak ilave edin ve üzerine su ilave edin. Yağı çıkana kadar çektirin. Süzdürün.
- 4Trüf yağı, zeytinyağı ve tatlı pul biberi homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- 5Püre malzemelerini blenderda çekip pürüzsüz püre haline getirin.
- 6Püreyi tabağa alın ve paletle çekin. Elde ettiğiniz yağı tabağa ilave edin ve karidesi yerleştirin.
- 7Edamame püresini noktalar halinde karidesin üzerine sıkın.
- 8Baby kabak ve havuçları slice kesin ve blanch edin. Pınar Ekşi Krema’yı sıkma torbasına alın ve noktalar halinde tabağa yerleştirin.
- 9Mikro filiz ve isteğe göre edamame ile tabağınızı renklendirip servis edin.
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.