Kısık Ateş
Tarif

Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi

Sanatsal bir çalışma ve unutulmaz lezzetleri bir arada yakalayabilmek için mutlaka denemeniz gereken bir tarif! Püreli ızgara jumbo karides nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 21B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet jumbo karides
10 g kırmızı toz biber
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 diş sarımsak
50 ml su
3 ml trüf yağı
10 ml zeytinyağı
5 g tatlı pul biber
Püresi için:
1 adet avokado
1/2 adet yeşil elma
5 yaprak taze fesleğen
10 g tahin
2 diş sarımsak
Üzeri için:
200 g edamame püresi
1 adet bebek havuç
1 adet bebek kabak
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
mikro filiz

Nasıl Yapılır?

  • Jumbo karidesleri kabuklarıyla birlikte ızgarada pişirin. Pişirdiğiniz karideslerin kabuklarını ve kafasını ayırın ve kendisini temizleyin.
  • Karidesin kabuklarını kırmızı toz biber ile tereyağında kavurun.
  • Rendelenmiş sarımsak ilave edin ve üzerine su ilave edin. Yağı çıkana kadar çektirin. Süzdürün.
  • Trüf yağı, zeytinyağı ve tatlı pul biberi homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Püre malzemelerini blenderda çekip pürüzsüz püre haline getirin.
  • Püreyi tabağa alın ve paletle çekin. Elde ettiğiniz yağı tabağa ilave edin ve karidesi yerleştirin.
  • Edamame püresini noktalar halinde karidesin üzerine sıkın.
  • Baby kabak ve havuçları slice kesin ve blanch edin. Pınar Ekşi Krema’yı sıkma torbasına alın ve noktalar halinde tabağa yerleştirin.
  • Mikro filiz ve isteğe göre edamame ile tabağınızı renklendirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fish and Chips Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
53B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tuzda Levrek Tarifi
70 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.