- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi
Tarif
Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi
Çok farklı bir somon tarifi ile karşınızdayım. Fırında lezzetli mi lezzetli kuşkonmazlı somon tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 133
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet somon fileto
8 adet kuşkonmaz
50 ml zeytinyağı
20 g taze kişniş
50 g maydanoz
5 diş sarımsak
5 g tane karabiber
100 g toz parmesan peyniri
5 g tuz
10 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 240°C’ye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- 2Somon ve sapları temizlenmiş kuşkonmazları tepsiye alın, 50 ml zeytinyağı ile yağlayın.
- 3Kişniş ve maydanozları iri iri doğrayıp bir kaseye alın.
- 4Üzerine hardal, doğranmış sarımsak, tane karabiber, parmesan peyniri, tuz ve 10 ml zeytinyağı ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- 5Hazır olan harcı somon filetoların üzerine sürün.
- 6Kuşkonmaz ve somonlara toz parmesan peyniri serpin ve üzerilerine gelişigüzel tereyağı parçaları yerleştirin.
- 7240°C’de 20 dakika pişirin.
- 8Pişen somon ve kuşkonmazları servis tabağına alın.
- 9Sunum önerisi: Limon dilimi ve doğranmış yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz.
- 10Tabak önerisi: Güral Porselen Digibone Elegant Caroline Yemek Seti.
Püf Noktası
*Bu tarifin videosunu Kısık Ateş TV kanalına abone olarak izleyebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.