Kısık Ateş
Tarif

Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi

Çok farklı bir somon tarifi ile karşınızdayım. Fırında lezzetli mi lezzetli kuşkonmazlı somon tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 22B
  • 133
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet somon fileto
8 adet kuşkonmaz
50 ml zeytinyağı
20 g taze kişniş
50 g maydanoz
40 g Pınar Hardal
Pınar
5 diş sarımsak
5 g tane karabiber
100 g toz parmesan peyniri
5 g tuz
10 ml zeytinyağı
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 240°C’ye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Somon ve sapları temizlenmiş kuşkonmazları tepsiye alın, 50 ml zeytinyağı ile yağlayın.
  • Kişniş ve maydanozları iri iri doğrayıp bir kaseye alın.
  • Üzerine hardal, doğranmış sarımsak, tane karabiber, parmesan peyniri, tuz ve 10 ml zeytinyağı ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Hazır olan harcı somon filetoların üzerine sürün.
  • Kuşkonmaz ve somonlara toz parmesan peyniri serpin ve üzerilerine gelişigüzel tereyağı parçaları yerleştirin.
  • 240°C’de 20 dakika pişirin.
  • Pişen somon ve kuşkonmazları servis tabağına alın.
  • Sunum önerisi: Limon dilimi ve doğranmış yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Tabak önerisi: Güral Porselen Digibone Elegant Caroline Yemek Seti.

Püf Noktası

*Bu tarifin videosunu Kısık Ateş TV kanalına abone olarak izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
21B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Somon Sayaka Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
20B Görüntüleme
Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef
Beurre Blanc Soslu Izgara Somon Tarifi
approved
35B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.