Tarif

Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi

Çok farklı bir somon tarifi ile karşınızdayım. Fırında lezzetli mi lezzetli kuşkonmazlı somon tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 18B
  • 129
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet somon fileto
8 adet kuşkonmaz
50 ml zeytinyağı
20 g taze kişniş
50 g maydanoz
40 g Pınar Hardal
Pınar
5 diş sarımsak
5 g tane karabiber
100 g toz parmesan peyniri
5 g tuz
10 ml zeytinyağı
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 240°C’ye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Somon ve sapları temizlenmiş kuşkonmazları tepsiye alın, 50 ml zeytinyağı ile yağlayın.
  • Kişniş ve maydanozları iri iri doğrayıp bir kaseye alın.
  • Üzerine hardal, doğranmış sarımsak, tane karabiber, parmesan peyniri, tuz ve 10 ml zeytinyağı ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Hazır olan harcı somon filetoların üzerine sürün.
  • Kuşkonmaz ve somonlara toz parmesan peyniri serpin ve üzerilerine gelişigüzel tereyağı parçaları yerleştirin.
  • 240°C’de 20 dakika pişirin.
  • Pişen somon ve kuşkonmazları servis tabağına alın.
  • Sunum önerisi: Limon dilimi ve doğranmış yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Tabak önerisi: Güral Porselen Digibone Elegant Caroline Yemek Seti.

Püf Noktası

*Bu tarifin videosunu Kısık Ateş TV kanalına abone olarak izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi
12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Balık Ekmek Uskumru Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fırında Mezgit Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
47B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.