Tarif

Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi

Farklı tarif severlere özel bir dokunuş! Nar ekşisi soslu karnabahar kızartması nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Karıştırma, Kızartma
Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi
Paylaş
  • 45B
  • 321
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
700 g karnabahar
250 g un
40 g nar ekşisi
50 g limon suyu
2 diş sarımsak
2 g kavrulmuş kimyon tohumu
100 ml sızma zeytinyağı
1 tutam toz kimyon
5 g tuz
1/2 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılır (ne çok büyük ne de çok ufak parçalar olacak çünkü önceden pişirme işlemine tabii tutmuyoruz, dış yüzeyi kızarırken içinin de pişmesi gerekiyor.)
  • Sap kısımları biraz kısaltılır.
  • Un ile bütün yüzeyleri kaplanacak şekilde karıştırılır ve fazla un süzgeç yardımı ile elenir.
  • 185°C sıcaklıkta olan kızartma yağında altın sarısı-bronz arasında her yeri eşit renk olana kadar kızartılır.
  • Kızaran karnabaharlar peçete üstünde dinlendirilerek fazla yağı alınır.
  • Nar ekşisi sos için; nar ekşisi ve limon suyu bir kapta çırpılır. Ezilmiş sarımsaklar, havanda dövülen kavrulmuş kimyon tohumu ilave edilir. Zeytinyağı yavaş yavaş çırparak eklenir. Son olarak kimyon, tuz ve doğranmış maydanozla lezzetlendirilir.
  • Daha sonra kızartılmış karnabaharlarla karıştırılarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mücver Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
46B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Öcce Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülcesi Kavurması Tarifi
9B Görüntüleme

Yorumlar (8)

ErgünKorkmaz
· 02.10.2020

Şefim buharda pisirmeden sonra aynı işlem yapılsa sos aynı lezzeti verir mi

Uzman Maksut Aşkar bu yorumu beğendi
Maksut Aşkar
· 02.10.2020

Merhabalar Ergün, sos her zaman aynı lezzeti verir fakat doku da önemli. Buharda piştikten sonra sosu istediğin gibi karnabahar üzerinde durmayacaktır. Bu yüzden önerim, kızartma yapmak istemiyorsan, hafd yağlayarak fırında pişirip sonra soslamayı deneyebilirsin. Sevgiler

ErgünKorkmaz
· 02.10.2020

Teşekkür ederim şefim bugün deniyorum çok sevdiğim karnibahari 🤗

Eda Nur
· 11.10.2020

https://www.instagram.com/p/CGMrouPlQ4j/?igshid=2hi64evn1q0r tariflerimi incelerseniz çok sevinirim :)

Uzman Maksut Aşkar bu yorumu beğendi
Eylem IŞIK
· 15.10.2020

Eda Nur

Uzman Maksut Aşkar bu yorumu beğendi
Eylem IŞIK
· 15.10.2020

Tebrikler