Kısık Ateş
Tarif

Soya Soslu Dana Bonfile Tarifi

Ağızda dağılan dana bonfile, brokoli ve soya sos üçlüsüne bayılacaksınız! Soya soslu dana bonfile nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 24B
  • 240
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana bonfile
120 ml Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g brokoli
3 g taze zencefil
2 diş sarımsak
100 ml soya sosu
25 g un
tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış etleri derin bir kaseye alın, üzerine sütü ilave edin ve 40 dakika kadar marine edin. Etinizin çok daha yumuşak olmasını sağlayacaktır!
  • Daha sonra tereyağını yanmaz bir tavada güzelce eritin ve etleri sotelemeye başlayın.
  • Soteleme işlemi bittikten sonra etleri bir tabağa alarak kenarda bekletin.
  • Etleri sotelediğiniz tavayı hiç yıkamadan zeytinyağını ilave edin, jülyen doğranmış soğanı 2-3 dakika renk alana kadar kavurun ve temizlenmiş iri parçalara ayrılmış brokolileri ekleyin. 10-12 dakika pişirin.
  • 10-12 dakikanın sonunda kenarda beklettiğiniz etleri tavanın içine ilave edin.
  • Derin bir kase içerisinde; rendelenmiş zencefil, sarımsak, soya sosu ve unu karıştırın.
  • Bu sosu etlerin üzerine dökerek 20-25 dakika daha pişirin. Güzel bir kıvam aldığını göreceksiniz. Bu aşamada tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Güzel bir servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-939016-desen-24-parca-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Tepsi Kebabı Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
55B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
25B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Erik Tavası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (9)

LeventYaşar
· 10.05.2020

İlk fırsatta deneyeceğim çok güzel görünüyor.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 10.05.2020

Kesinlikle denemelisiniz en az görüntüsü kadar lezzetlidir. Şimdiden elinize sağlık, afiyet olsun! 😊

NazanAdıyaman
· 15.05.2020

Merhaba, brokoliler de o etler eklenince 25 dk daha pişicekmi .

Gülçin Kaya
· 15.05.2020

Merhaba NazanEvet tarifte öyle belirttik ama bu isteğe göre değişebilir daha saglıklı ve al dante istersen etlerin pişmeye yaklaştığında koyabilirsin brokoliyi.Eline sağlık şimdiden.

ÜMİT ÇELİK
· 16.05.2020

Merhabalar, brokoli yerine ıspanak kullanabilir miyiz.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 19.05.2020

Tabi ki önemli olan sizi mutlu eden yemeği yemeniz:)Ama pişme aşamasında ıspanaklarınızı yemeğinizin pişmesine son 10 dakıka kala eklemelisiniz, uzun pişirme işlemi gerektirmeyen bir sebze..Ellerinize sağlık şimdiden :)