Tarif

Soya Soslu Dana Bonfile Tarifi

Ağızda dağılan dana bonfile, brokoli ve soya sos üçlüsüne bayılacaksınız! Soya soslu dana bonfile nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 21B
  • 239
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana bonfile
120 ml Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g brokoli
3 g taze zencefil
2 diş sarımsak
100 ml soya sosu
25 g un
tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış etleri derin bir kaseye alın, üzerine sütü ilave edin ve 40 dakika kadar marine edin. Etinizin çok daha yumuşak olmasını sağlayacaktır!
  • Daha sonra tereyağını yanmaz bir tavada güzelce eritin ve etleri sotelemeye başlayın.
  • Soteleme işlemi bittikten sonra etleri bir tabağa alarak kenarda bekletin.
  • Etleri sotelediğiniz tavayı hiç yıkamadan zeytinyağını ilave edin, jülyen doğranmış soğanı 2-3 dakika renk alana kadar kavurun ve temizlenmiş iri parçalara ayrılmış brokolileri ekleyin. 10-12 dakika pişirin.
  • 10-12 dakikanın sonunda kenarda beklettiğiniz etleri tavanın içine ilave edin.
  • Derin bir kase içerisinde; rendelenmiş zencefil, sarımsak, soya sosu ve unu karıştırın.
  • Bu sosu etlerin üzerine dökerek 20-25 dakika daha pişirin. Güzel bir kıvam aldığını göreceksiniz. Bu aşamada tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Güzel bir servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-939016-desen-24-parca-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Orman Kebabı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
63B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Alinazik Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
114B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Papaz Yahnisi Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
55B Görüntüleme

Yorumlar (9)

LeventYaşar
· 10.05.2020

İlk fırsatta deneyeceğim çok güzel görünüyor.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 10.05.2020

Kesinlikle denemelisiniz en az görüntüsü kadar lezzetlidir. Şimdiden elinize sağlık, afiyet olsun! 😊

NazanAdıyaman
· 15.05.2020

Merhaba, brokoliler de o etler eklenince 25 dk daha pişicekmi .

Gülçin Kaya
· 15.05.2020

Merhaba NazanEvet tarifte öyle belirttik ama bu isteğe göre değişebilir daha saglıklı ve al dante istersen etlerin pişmeye yaklaştığında koyabilirsin brokoliyi.Eline sağlık şimdiden.

ÜMİT ÇELİK
· 16.05.2020

Merhabalar, brokoli yerine ıspanak kullanabilir miyiz.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 19.05.2020

Tabi ki önemli olan sizi mutlu eden yemeği yemeniz:)Ama pişme aşamasında ıspanaklarınızı yemeğinizin pişmesine son 10 dakıka kala eklemelisiniz, uzun pişirme işlemi gerektirmeyen bir sebze..Ellerinize sağlık şimdiden :)