Kısık Ateş
Tarif

Sulu Köfte Tarifi

Orijinal pirinçli sulu köfte tarifi, nasıl yapılır? En lezzetli sulu köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Sulu Köfte Tarifi
Paylaş
  • 89B
  • 116
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Köftesi için:
250 g orta yağlı kıyma (dana, kuzu karışık)
20-25 g pirinç
tuz&karabiber
Çorbası için:
15 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
30 g bezelye
20 g domates salçası
tuz, karabiber ve pul biber
1.5-2 litre sıcak et suyu
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ılık suda 20 dakika dinlendirip güzelce süzdürün.
  • Köftesi için: Geniş bir kapta kıyma, yıkanmış pirinç, birer tutam tuz ve karabiberi güzelce yoğurup dinlenmeye bırakın.
  • Çorbası için: Soğanı küp, havucu halka, patatesi iri küpler halinde doğrayın.
  • Bir çorba tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Küp doğranmış soğanları orta ateşte pembeleşene kadar soteleyin.
  • Sotelenen soğanlara doğranmış havuçları, patatesleri ve bezelye tanelerini ekleyip soteleme işlemine devam edin.
  • Sebzeler yumuşamaya başladığında domates salçasını ilave edip kokusu gidene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirin.
  • Son olarak sıcak et suyunu ilave edip çorbanızı kaynamaya bırakın.
  • Bu esnada dinlenen kıymadan eşit parçalar kopararak yuvarlak köfteler elde edin. Hazır olan köfte toplarını una bulayıp fazla ununu silkeleyin.
  • Kaynayan çorbaya silkelenmiş köfte toplarını yavaşça ekleyin, kısık ateşte ağzı kapalı olarak ortalama 20-25 dk. pişmeye bırakın.
  • Pişen yemeği ocaktan alıp içine yarım adet limon suyu ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Pirinci eklemeden önce mutlaka su ile ıslatın ve 20 dakika dinlendirin. Bu sayede kıyma ile daha kolay özdeşleşecektir.
*Çorbaya eklendiğinde köftelerin dağılmaması için 15-20 dakika yoğurun.
*Köfteleri, yemeğin suyu kaynadıktan sonra tencereye ilave edin.
*Bu tarifi salçalı yapabileceğiniz gibi salçasız olarak da yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.8
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved
98B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
51B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi
31B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ezel Ağaçdelen
· 09.08.2021

Ellerinize sağlık şef

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 09.08.2021

Çok teşekkürler Ezel 😇✌️ Afiyet olsun.

Aynur Kesici
· 21.04.2022

Ellerinize sağlık hocam süper gözüküyor

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.04.2022

Teşekkürler 🙏✌️