Tarif

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi

Buram buram Anadolu kokulu enfes tarhana çorbası tarifi. Yoğurtlu tarhana çorbası nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 19
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tarhana
30 g biber salçası
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g kuru nane
15 g toz kırmızı biber
5 adet tost ekmeği
10 g pul biber
5 g karabiber
5 g tuz
60 ml zeytinyağı
50 g Pınar Doğal Yoğurt
Pınar
1000 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede erittiğiniz tereyağında biber salçasını kavurun.
  • Ayrı bir kapta 200 ml su ile karıştırarak erittiğiniz tarhanayı, kavrulan salçaya ekleyin.
  • 800 ml su daha ekleyerek baharatları ve tuzu katın.
  • Sürekli karıştırarak kaynattığınız çorbanın altını kısarak 4- 5 dakika daha kaynatmaya bırakın.
  • Kıtır ekmekler için tost ekmeklerinin kenarlarını alın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağı ve baharatlar ile marine edin.
  • Önceden ısıttığınız 200 derecede ayarlanmış olan fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kaselere aldığımız çorbanın üzerine bir kaşık yoğurt koyun ve yanında kıtır ekmekle sunun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kabak Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
30B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Tarhana Çorbası Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
453B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi
47B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.